Dagboek: toerist in Barcelona

15:29 Tessa Kuipers 0 Comments


Af en toe wil ik een dag uit mijn leven met jullie delen, onder het mom van mijn dagboek. Zoals je misschien weet, en misschien hoor je het nu voor het eerst, woon ik van half augustus tot half december in Barcelona om daar te studeren. Dit is een wereldstad, met allerlei toeristische trekpleisters. Ik vind het juist leuk om van die toeristische trekpleisters af te wijken en de gebouwen en Spaanse cultuur te ontdekken waar niet veel toeristen komen.


Ik woon in de wijk Eixample, een vrij moderne wijk van Barcelona. De indeling van deze wijk is vergelijkbaar met een aantal andere grote steden zoals sommige wijken in New York. Deze wijk heeft namelijk allemaal vierkante blokken met woningen. Vorige week zaterdag ben ik hier aangekomen, en ik heb nog niet heel veel tijd gehad om de stad te ontdekken. Maar daar kwam vandaag verandering in! Want ik ging op stap om leuke plekjes te ontdekken, en ik neem jou mee op mijn avontuur!

Het is in Barcelona ontzettend makkelijk om afstanden te voet af te leggen, wat ik dus ook doe. Toen ik de deur uit ging, kwam ik al vrij snel dit mooie gebouw tegen (zie foto hieronder), een katholieke kerk. Zelf ben ik niet naar binnen gegaan, maar volgens mij kon dat wel.

Daarna liep ik een eindje verder, en toen stond daar dit bijzondere huis. Het leek voor mij alsof de inspiratie voor dit huis komt van de twee huizen van Gaudí in Barcelona (Casa Battló en Casa Milá), want het huis lijkt qua gevel en stijl wel op de huizen van Gaudí.

Daarna zag ik dit huis met twee torentjes. Wat voor huis het is, weet ik niet, maar het zag er heel erg leuk uit en het stond op een mooie plek in de stad.


Vervolgens, na een eindje verder gelopen te hebben, ben ik een eettentje binnengelopen (el Fornet), een keten in Barcelona. Het was van de buitenkant ook erg mooi, net als binnen (de volgende keer dat ik er kom, zal ik foto's van de binnen- en buitenkant maken). Het zat er heel erg leuk, en ik heb genoten van een lekkere ham-kaas croissant.

Toen mijn buikje weer vol was, ging ik weer op pad. Het duurde niet lang voordat het volgende mooie gebouw zich liet zien: een soort kerk op de hoek van de straat. Wat voor gebouw het precies is, weet ik niet, maar ik ga er van uit dat het een religieus gebouw is.


Tot slot zag ik nog een mooi standbeeld tegen van Mossèn Jacinto Verdaguer. Na een beetje research bleek dat de beste man een Spaanse schrijver was die leefde van 1845 tot 1902. De naam had ik nog nooit gehoord, maar het standbeeld vond ik indrukwekkend. Het genre dat hij schreef was voornamelijk poëzie. Het deed me een beetje denken aan het standbeeld van Columbus, dat aan het eind van La Ramba te vinden is (richting de zee).


Na een leuke middag sightseeing in Barcelona ging ik voldaan weer naar huis. Ik heb veel mooie en indrukwekkende gebouwen gezien, en een (piep)klein beetje geschiedenis opgedaan over Spanje. Wat is jouw favoriete plekje in Barcelona? Laat het hieronder weten in de reacties, dan ga ik het ook eens opzoeken!

Have fun!
Tessa
Wat je misschien ook leuk vindt:

Dagboek: toerist in BarcelonaThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2017. Mogelijk gemaakt door Blogger.