DIY voorraadpotten

11:47 The DIY Life 1 Comments


Opruimen en organiseren, dat is iets waar ik energie van krijg. Alles netjes en overzichtelijk in de kast vind ik geweldig! Niet alleen om te zien, maar je kunt ook makkelijker spullen terug vinden en gebruiken. En misschien gebruik je dan zelfs die spullen die eerst helemaal achterin lagen en die je helemaal vergeten was... Het enige nadeel kan zijn dat de spullen om dingen in op te bergen een prijskaartje hebben. De komende weken laat ik je zien hoe je dit makkelijk en bijna gratis zelf kunt doen! Deze week: DIY voorraadpotten.

Een voorraadkast is geweldig om te hebben. Als je er de ruimte voor hebt, raad ik je dit zeker aan! Wij hebben een grote kast onder de trap in onze hal. Een enorme kast, met genoeg ruimte voor voedsel, toiletspullen en andere dingen (lees: rommel, haha!). Er staan ook kratten in voor oud papier en glas, we zetten er de stofzuiger neer en we gebruiken de kast voor onze boodschappentassen. Kortom: ideaal om te hebben!

Persoonlijk vind ik het ook erg leuk als zo'n kast er netjes en georganiseerd uitziet. Dus de afgelopen maanden heb ik daar veel over nagedacht. We eten als gezin behoorlijk wat pindakaas. Er gaat bij ons ongeveer 1 XL pot van de Jumbo door in twee weken. En zo'n grote pot is perfect om weer te hergebruiken (ook nog eens goed voor het milieu!). Trouwens, de twee potten voor rijst en pasta was een kringloop vondst, samen hebben ze € 2 gekost denk ik.

Als je de pindakaas er uit gegeten hebt, kun je de pot een nacht laten weken in heet water met een beetje afwasmiddel. De pindakaas wordt dan week en je kunt het er dan makkelijk uit spoelen. Nog even in de vaatwasser of met de hand afwassen na die tijd en je pot is schoon. Gebruik een permanente marker om er op te schrijven wat er in zit. Het grote voordeel is dat je niets extra's hoeft te kopen! De pindakaas eet je immers toch al op en de pot blijft over. Die zo je anders naar de glasbak brengen, maar dat hoeft nu niet meer.


Je kunt dit ook doen met bijvoorbeeld potjes babyvoeding, potten van chocopasta of jampotjes. Wij hebben een mand in onze voorraadkast met allemaal lege glazen potjes. Het is zó makkelijk om even zo'n potje te pakken en er iets in op te bergen. Waar we die potjes allemaal voor gebruiken? Zelfgedroogde kruiden, zelfgemaakte sauzen, bloem, suiker, rozijnen, cranberry's, pap voor onze kinderen, en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos!

En mocht je de potjes niet gebruiken voor voedingswaren, dan kan je man of vriend er vast ook nog wel wat mee voor zijn schroevenverzameling in de schuur! Gebruik een lijmpistool om de deksels onder aan het werkblad vast te lijmen of schroef ze vast aan het werkblad. Doe de schroeven of spijkers in de potjes en draai ze aan de doppen vast. Zo heb je alle schroeven en spijkers overzichtelijk opgeborgen en het kost je niet eens extra ruimte!

Wat je misschien ook leuk vindt:

DIY voorraadpottenThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit.
    Alleen zal ik persoonlijk met etiketten werken dan met zo een zwarte stift.
    Vind ik persoonlijk niet echt mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.