4x de leukste DIY kraamcadeaus

08:00 The DIY Life 0 Comments


Als er in je omgeving iemand een kindje heeft gekregen, is het gebruikelijk dat je niet met lege handen aan komt als je de kleine komt bewonderen. Maar wat is nou een leuk cadeau om te geven én leuk om te maken? Ik geef je vier tips om een leuk kraamcadeau te maken (of te kopen)!

1. Geboortegegevens op een bord

Vind je handlettering leuk en wil je iets speciaals maken voor de kersverse ouders? Probeer dan eens te handletteren op porselein. Hieronder vind je een prachtig voorbeeld van @de_kaartjes_kamer op Instagram. Een goede stift of pen die je kunt gebruiken voor op Porselein is de Sakura Pentouch Ceramglass. Ik schreef er een tijdje geleden een review over (je leest 'm hier). Deze stift hoef je niet af te bakken en blijft lang mooi! Zeker een aanrader als je dit bijzondere kraamcadeau wilt maken.


2. Theedoos met cadeautjes

Een ander leuk idee waar de kersverse ouders ook zelf wat mee kunnen doen, is een theedoos (of een dergelijke doos met vakjes), waarin je allemaal kleine(re) cadeautjes kunt doen. Hieronder zie je een voorbeeld op de foto. Je kunt in de theedoos bijvoorbeeld een tandenborsteltje doen, sokjes, een knuffeltje en een speentje. Het is helemaal aan jou wat je er in gaat doen. Daarnaast kun je als extra optie ook nog de theedoos versieren of pimpen! Schrijf er bijvoorbeeld de naam van de kleine op, geef de theedoos een ander kleurtje of doe er een mooie strik omheen.

3. Hangers of bijtringen maken

Deze DIY is leuk om te maken voor elk pasgeboren kindje of dreumes. De kleintjes stoppen graag dingen in hun mondjes. Zeker als ze tandjes beginnen te krijgen, zijn bijtringen een hele fijne uitkomst heb ik me laten vertellen. Alle onderdelen voor deze DIY kun je bij hobbywinkels kopen. Ronde houten kralen en vierkante houten kralen met letters kun je bij de Action kopen (zie mijn shoplog). Zorg ervoor dat alles wat je maakt schoon is (en blijft). Gebruik liever geen verf of lak wat het kindje eraf kan sabbelen. Hieronder zie je een prachtig voorbeeld!

4. Naamslinger

Weet je inmiddels de naam van de kleine en wil je daar iets mee doen? Dan kan het een leuk idee zijn om een naamslinger te maken. Dit kan van hout, papier, kurk of karton. Genoeg keuze dus! Laatst heb ik een woordslinger gemaakt met de test 'WE ♥ YOU', maar een slinger met de naam van het pasgeboren kindje kan ook zeker een leuk cadeau zijn. Hier zie je hoe je de slinger maakt

Welk kraamcadeau vind jij het leukste?
Have fun!
Tessa

Wat je misschien ook leuk vindt:

4x de leukste DIY kraamcadeausThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.