Review: glas markers van de Action

08:00 The DIY Life 1 Comments


Twee jaar geleden rond Kerst waren er bij de Kruidvat glas markers te koop van Riverdale. Daar schreef ik destijds een review over (je leest 'm hier). Bij de Action zijn er nu ook glas markers te koop, en ik was benieuwd hoe die zouden uitpakken op glas. Dus een setje in mijn mandje gedaan en ik ben thuis aan het testen geweest. Benieuwd wat ik er van vind? Lees en zie het hieronder!

Allereerst even wat algemene informatie over de stiften. De Action verkoopt diverse setjes van 4 kleuren voor € 0,99. Ik weet niet zeker hoeveel verschillende kleuren er zijn. Ik heb voor het setje gekozen waar ook een zwarte stift bij zat. Volgens mij zat de zwarte kleur namelijk niet bij elk setje. Op de verpakking stond een leuk voorbeeld (in het klein, linksboven), waarbij er in sierlijke brushletters 'Make A Wish' op een mason jar was geschreven. Dat schepte bij mij al wel hoge verwachitngen.

De punt van de stift

Wat me meteen opviel toen ik de dop van de stift haalde, was de dikke punt. Die sierlijke brushletters op de verpakking zijn dus gemaakt met een dikke punt? Dat was een vraag die door mijn hoofd ging toen ik de punt zag. Daarnaast viel het me op dat de kleuren een beetje metallic-achtig lijken, terwijl dat niet op de verpakking bleek. Ook de dop heeft niet echt een metallic kleur, waardoor het me enigszins verraste.

De kleur

Zoals ik hierboven al schreef, hebben twee van de vier stiften een metallic-achtige kleur. Ik testte de stiften eerst op papier om de kleur te zien. De stift schrijft vrij dik en geeft veel inkt af. De metallic kleuren lijken erg mooi op het papier en ook de blauwe kleur is mooi en fel. De zwarte kleur is zoals je van een zwarte stift kunt verwachten. Het ziet er op papier naar uit dat de kleuren veel pigment hebben en dus ook goed op glas te zien moeten zijn.

Hoe werken de stiften op glas?

Dan de grote test: hoe werken de stiften op glas? Want daar zijn ze natuurlijk voor gemaakt! Toen ik met de eerste stift op het glas schreef, viel me meteen al op dat de kleuren veel minder pigment hebben dan op het papier. Het kan aan mijn glas liggen, maar ook aan de stiften. Dus ik heb de andere stiften ook geprobeerd, maar helaas waren die allemaal net zo. Daarnaast was het onderscheid tussen de kleuren veel minder goed te zien op glas dan op het papier. De mooie metallic groene kleur van de eerste stift viel bijna helemaal in het niet op het glas.

Ik heb geprobeerd om met brushlettering iets op het glas te schrijven, maar dat ging met de dikke punt nogal lastig. Als ik de punt heel lichtjes over het glas liet gaan, kwam er wel iets van terecht, maar ik was er lang niet tevreden mee. Nu is het al wat lastiger om op een rond object te werken met brushlettering, maar het zou niet onmogelijk moeten zijn - toch? Uiteindelijk ben ik opnieuw begonnen en heb ik gewone blokletters gebruikt om de kleur te testen. De brushletters waren zo mislukt dat ik ze niet eens durf te laten zien, haha!

Demonstratie van de stiften

Om echt goed te kunnen laten zien hoe de stiften werken en hoe ik ermee geschreven heb, laat ik dat hieronder in een kort filmpje zien. Je ziet mij de woorden op het glas schrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de letters iets sneller en minder nauwkeurig heb geschreven dan dat ik met een betere glas marker zou doen. Omdat ik al had geoefend met de brushletters, had ik weinig verwachting dat deze blokletters wel heel mooi en sierlijk zouden worden. Dat ligt deels natuurlijk aan mij!

Mijn mening

Als je de tekst gelezen hebt, dan zul je wel gemerkt hebben dat ik niet heel enthousiast over de markers ben. De kleuren van de markers op papier zijn prachtig, en ik had de hoop dat de kleuren ook zo op het glas zouden verschijnen. Maar helaas... De kleuren zijn fletser. Daarnaast hebben de stiften een vrij dikke punt, waardoor brushlettering en kleine(re) details lastig te maken zijn. Ik zou deze stiften niet aanbevelen.
Heb jij andere ervaringen met deze glas markers van de Action? Laat het dan vooral hieronder weten!
Have fun!
Tessa

Wat je misschien ook leuk vindt:

Review: glas markers van de ActionThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

1 opmerking:

  1. Ik heb ze uitgeprobeerd op porcelein, en daarop doen ze wel veel beter.
    Welke markers beveel je aan voor zowel glas als porcelein? Ik dacht zelf aan Posca.
    Groetjes,

    Maria.

    BeantwoordenVerwijderen

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.