DIY kerstkaarten

13:12 The DIY Life 1 Comments

 
Kerstkaarten sturen is iets wat ik al jaren niet meer gedaan heb, maar in deze bijzondere tijd ben ik er toch over na aan het denken. Alleen kaarten kopen in de winkel is niets voor mij. Ik maak ze liever zelf! Jij ook? Dan heb ik een paar leuke ideeën voor je om het nét even iets anders te doen.

In dit artikel laat ik je drie verschillende kerstkaarten zien die je zelf kunt maken met spullen die je wellicht al in huis hebt. Wat je voor alle drie nodig hebt, is wit papier, een potlood en verf. Je kunt er daarnaast voor kiezen om bijvoorbeeld glitters of washi tape als versiering te gebruiken, dat is helemaal aan jou!

1. Waterverf

Pak je waterverf erbij, een kwast en een potje water. Neem ook gelijk wat glitterpennen of -verf in de hand en knutselen maar! Met een gezellig muziekje (kerstmuziek?) op de achtergrond is dit een leuke bezigheid. Als je rechte lijnen wilt, plak dan de rand van de lijn af met washi tape. Als de verf droog is, kun je met glitterpennen of verf de gouden of zilveren accenten maken en de tekst schrijven.

2. Kerstballen

Ook hier heb je weer waterverf en/of glitterverf of -pennen voor nodig. Zoek een rond voorwerp en teken er met een potlood omheen, zodat je een cirkel krijgt. Dit kun je eventueel ook met een passer doen. Pak je verf erbij en geef de kerstballen een mooi kleurtje. Je kunt ze versieren met glitters of iets anders en zo een feestje van deze kaart maken! Als je er veel wilt maken, kun je de kerstballen in één keer doen, dat scheelt tijd. Als ze allemaal droog zijn, kun je ze uitknippen en op de kaarten plakken. Teken er nog wat versiersels bij en klaar!

3. Mini kaart

Het formaat van een visitekaartje, maar dan als kerstkaart. Dat is het idee van deze mini kerstkaart. Probeer diverse dingen uit op dit formaat en bepaal wat jij mooi vindt. Een korte boodschap op de achterkant en klaar. Versieren kan met waterverf, fineliner, washi tape, glitters... alles! Het voordeel van dit kleine formaat is dat het je minder tijd en moeite kost om er meerdere te maken dan wanneer je een A5-formaat kerstkaart zou hebben. Mijn kaartjes heb ik wederom met waterverf gemaakt (met glitters erin). Een hele simpele kerstkaart, maar wel erg leuk!

Ga jij kerstkaarten sturen dit jaar?

Wat je misschien ook leuk vindt:

DIY kerstkaartenThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

1 opmerking:

  1. Leuk idee! Ik hoop volgende week een workshop te gaan volgend via StampingUp, hopelijk gaan we dan ook kerstkaartjes maken.

    BeantwoordenVerwijderen

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.