Geen inspiratie, wat nu?

14:23 The DIY Life 0 Comments


Het allerleukste van creatief bezig zijn, is het idee wat je in je hoofd hebt en dat je wilt uitvoeren. Je gaat meteen aan de slag en je weet precies hoe je het wilt hebben. Nu heb je alleen nog de tijd en het materiaal nodig om het plaatje compleet te maken. Dit soort momenten vind ik geweldig, je zit vol inspiratie en ideeën en je gaat druk aan de slag! Maar wat doe je als je geen inspiratie hebt? Als je ideeën weg blijven? Daar geef ik je vandaag tips over!

Hieronder vind je vijf tips voor het krijgen van inspiratie! Ben je benieuwd naar andere tips? Vorig jaar schreef ik ook een artikel over hoe je insipratie kan krijgen. Je leest het hier!

1. Probeer inspiratie niet te forceren

Wanneer je geen inspiratie hebt, is het geen goed idee om het creëren en krijgen van inspiratie te forceren. Het beste is dan om gewoon toe te geven dat je geen inspiratie hebt, en even iets heel anders te doen. Door een eindje te fietsen of even al je mails bij langs te gaan kan het maar zo zijn dat er ineens een geweldig idee in je opkomt.

2. Schrijf je ideeën op

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat inspiratie op de meest onverwachte momenten komt, bijvoorbeeld tijdens het werk wanneer je met een e-mail van een klant bezig bent, of wanneer je op het strand ligt en je kijkt naar de zee. Zorg er daarom voor dat je altijd een boekje of je mobiel bij je hebt, waar je meteen dat geweldige idee op kan schrijven! Probeer het idee helemaal op te schrijven zoals jij het op dat moment voor je ziet, zodat je niks vergeet en het nog precies weet wanneer je het gaat doen.

3. Doe ideeën op in (hobby)winkels

In hobbywinkels liggen bijna alle dingen die ik voor DIY's gebruik, maar misschien gebruik jij juist veel uit de bouwmarkt, boekenwinkels of ergens anders. Ga gewoon eens naar de (hobby)winkels waar jij het meest komt voor je DIY spullen. Neem de tijd om rond te kijken wat voor spullen er allemaal zijn en of je daar misschien iets leuks mee kan. Misschien hebben ze in de winkel ook wel voorbeelden van DIY's die je na kan maken, of waar je inspiratie van op kan doen.

4. Pinterest is een grote ideeënbox

Voor veel van mijn DIY's heb ik Pinterest gebruikt als inspiratiebron. Hier vind je namelijk ontzettend veel ideeën (inclusief foto's en uitleg), die jij misschien ook leuk vindt om te doen! Het voordeel van Pinterest is dat je zoveel borden kan maken als je zelf wilt, en alles een categorie kan geven. Zo houd je alles overzichtelijk en kan je precies vinden wat je zoekt, of waar je inspiratie voor wilt krijgen.

5. Ga er op uit

Eén van de dingen die heel goed zijn voor het krijgen van inspiratie is om er op uit te gaan, bijvoorbeeld winkelen in de stad of een wandeling door de duinen. Hierdoor kan je niet alleen leuke dingen kopen of je gedachten op een rijtje zetten, maar misschien plopt dan ineens een geweldig idee in je op, terwijl je met iets heel anders bezig bent.

Ik hoop dat deze tips je helpen om inspiratie te krijgen! Heb jij nog tips? Laat het dan in de reacties achter.

Have fun!
Tessa


Wat je misschien ook leuk vindt:

Geen inspiratie, wat nu?The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.