7x gratis en originele date night ideeën

13:42 The DIY Life 0 Comments


In een relatie is het belangrijk dat je af en toe eens iets met z'n tweeën doet, zeker als je een drukke baan hebt, kinderen of je bent soms lange tijd niet bij elkaar. Laten we het 'date night' noemen. Een avond of een dag dat je echt met z'n tweetjes bent, zonder afleidingen en drukte. Een dag om samen iets leuks te doen, om jullie relatie leuk te houden en een boost te geven. Als je eenmaal een datum hebt geprikt, komt de grote vraag: 'Wat gaan we doen?'
Bron: Pexels
Hierboven stelde ik de vraag: 'Wat gaan we doen?' Als antwoord op die vraag laat ik je vandaag leuke ideeën zien, waarmee jullie samen elke keer weer een romantische, grappige of juist avontuurlijke date night kunnen beleven. Voor elk koppel is het anders wat hun favoriete date night is. Misschien is dat een avondje naar de bioscoop, uit eten of juist paintballen. Het is voor iedereen verschillend, maar deze ideeën kan ieder stel gebruiken wanneer er geen inspiratie is voor een date night activiteit.

Wat je nodig hebt

- Kleine kaartjes
- Een fineliner

Misschien heb je wel eens gehoord van een Bored Jar, een pot waarin je papiertjes doet met activiteiten. Wanneer je je verveelt pak je er een papiertje uit met daarop een leuke activiteit. Het principe van de Bored Jar is voor deze date night ideeën precies hetzelfde. Op een aantal kleine kaartjes schrijf je date night ideeën die jullie samen nog heel graag willen doen. Om je op weg te helpen, heb ik hieronder de date night ideeën neergezet die mijn vriend en ik leuk vinden om te doen. Ook staan er dingen tussen die we nog niet hebben gedaan, maar die ons wel heel leuk lijken.

7 date night ideeën

1. Verras je partner met een romantisch (zelfgemaakt) diner
2. Op een heldere avond sterren kijken
3. Een avond zonder elektriciteit (met een beker warme chocolademelk, warm blijven onder een dekentje en de hele avond kletsen bijvoorbeeld)
4. Samen een nieuw recept koken en proeven
5. Jullie allereerste liefdesbrieven of -mails teruglezen (als die er zijn)
6. Kinderfoto's kijken van elkaar van vroeger
7. Besteed een hele avond aan de favoriete hobby van je partner


De kleine kaartjes die ik heb gebruikt, zijn eigenlijk tafelkaartjes van de Flying Tiger (€ 1). Op de voorkant staan leuke stipjes, waarop je het nummer van het idee op kan schrijven, of waar het mee te maken heeft. In de binnenkant kan je dan het idee opschrijven, zoals ik gedaan heb. Voor het schrijven heb ik een zwarte fineliner (4 mm) van de HEMA gebruikt.

Om je kaartjes op een leuke manier op te bergen, stelde ik al voor om ze in een pot te doen. Je kan ze natuurlijk ook in een doosje bewaren, ergens ophangen of op een geheime plaats bewaren waar je partner ze niet kan vinden. Want het hoeft niet zo te zijn dat je samen een kaartje pakt en samen gaat bedenken wat je dan gaat doen. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij deze kaartjes voor jezelf houdt en zo telkens je partner verrast met de ideeën die jij hebt opgeschreven.

Gratis date nights

Het voordeel van de zeven ideeën die ik hierboven genoemd heb, is dat ze allemaal gratis zijn. Tenminste, gratis in zoverre dat je nergens naartoe hoeft te gaan en ook geen entreeprijzen hoeft te betalen. Wat je zelf uitgeeft aan het diner bijvoorbeeld is helemaal aan jou. Misschien houdt je partner juist wel van een simpel gerecht dat niet duurt hoeft te zijn. Probeer zo veel mogelijk rekening te houden met de favoriete dingen van je partner, want je maakt het diner tenslotte om hem of haar te verrassen.

Hopelijk kunnen jullie samen genieten van een van deze of zelfbedachte date night ideeën! Als je nog ideeën hebt voor een leuke date night, noem ze dan hieronder in de reacties. Zo kunnen we elkaar helpen met creatieve ideeën om leuke date nights voor onze partners te organiseren.

Have fun!
Tessa


Wat je misschien ook leuk vindt:

7x gratis en originele date night ideeënThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.