Anti winter dip tips

08:15 The DIY Life 1 Comments

 
In de winter is er minder zon, ga je er misschien minder op uit en dan is er dit jaar ook nog eens het coronavirus waar we mee moeten dealen. Dat maakt het er allemaal niet veel makkelijker op om je positiviteit te behouden. Daarom probeer ik je te helpen met deze anti winter dip tips!

1. Voldoende slaap

Slapen is o zo belangrijk..! Onderdeel van een winter dip is weinig slaap, vandaar deze tip. Het is overdag al eerder en langer donker dan in de zomer, en dus heb je al minder energie. Als je dan ook nog minder of weinig slaap krijgt, kan dat op een gegeven moment te veel worden en krijgt de winter dip je te pakken (of de griep). Als je dat kan voorkomen door meer slaap en op tijd naar bed te gaan, why not? Pas deze tip toe en je bent hopelijk minder moe!

2. Creatief bezig zijn

Deze tip past helemaal in het straatje van DIY's en gezellig samen zijn (ook al kan dat laatste misschien niet altijd fysiek). In deze post vind je 30 leuke challenges voor november, een voor elke dag van de maand. Door creatief bezig te zijn, vergeet je even de tijd. Zet een lekker muziekje aan, neem er een kop thee bij en wellicht kun je (online) met een paar vriendinnen gezellig knutselen.

3. In beweging blijven

Sporten is het hele jaar door goed voor je. Een lekker eindje hardlopen, fietsen of een avondje voetballen. Bovendien helpt het sporten je om een goede weerstand te houden. Zo zorg je dat die verkoudheid jou overslaat! Bovendien krijg je van sporten een stofje in je lichaam dat je blij maakt en je een voldaan gevoel geeft. Als dat een winter dip niet tegen houdt...!

4. Groente en fruit eten

Niet alleen in de zomer, maar ook zeker in de winter is het belangrijk om gezond te blijven eten (en drinken). Natuurlijk is een beker warme chocolademelk of een spijsbrood lekker, maar houdt de winter dip niet tegen. Fruit en groente is beter voor je immuunsysteem, en nog gezond ook! Elke ochtend, middag of avond een appel, peer of een ander soort fruit eten kan je helpen om dat heersende griepje buiten de deur te houden. Elke dag je portie groente is ook niet verkeerd. Als je ook je vitamine-D op peil wilt houden (die kom je namelijk tekort als er weinig zon is, zoals in de winter), kan je daarvoor pillen krijgen. Deze zijn wel heel duur, maar ze werken goed.

5. Naar buiten

Laat de winter en de kou je niet tegenhouden om leuke dingen te blijven doen! Ook al kan je misschien niet naar drukbezochte plekken, of is het te koud om in je shirtje rond te lopen, er zijn genoeg andere leuke dingen om te doen! Denk bijvoorbeeld aan een sneeuwballen gevecht, een lange boswandeling, gezellig kamperen in eigen tuin of old fashioned bordspellen spelen! Als je veel plezier hebt en geniet van de winter, dan kan die winter dip lekker weg blijven!

Wat je misschien ook leuk vindt:

Anti winter dip tipsThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

1 opmerking:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.