30 creatieve ideeën voor november

10:36 The DIY Life 0 Comments

 
De maand november is een donkere en koude maand. Het wordt bijna winter en de bomen zijn al zo goed als kaal. En daarnaast komt er door het coronavirus bij dat we er minder of zelfs niet op uit kunnen. Dat vraagt om een beetje kleur in deze donkere dagen en daarnaast is creativiteit altijd leuk! Ik geef je 30 creatieve ideeën, een voor elke dag van november.

1. Gouden herfstaccessoires

In de natuur kun je genoeg herfst accessoires vinden: eikels, kastanjes, dennenappels, blaadjes... Pak een bus gouden spuitverf erbij en zorg voor een ondergrond die vies mag worden (bijvoorbeeld oude kranten). Spuit alles goud en je hebt leuke herfst accessoires om je huis mee in te richten. Makkelijker had niet gekund, toch?

2. Maak een mok met blaadjes

Deze DIY vergt wel wat geduld, en het is ook aan te raden om dunne blaadjes te gebruiken, die slap zijn (en dus niet die blaadjes die je zo kan verkruimelen). Dan kan je de blaadjes namelijk makkelijk op de beker leggen en deze ook snel vast lijmen. Gebruik ModPodge om de blaadjes aan de mok vast te lijmen. Je kunt er ook nog een laagje ModPodge overheen aanbrengen.

3. Stel een herfst playlist samen

Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd, waar of niet? Zeker als je door een (eventuele) lockdown langer of vaker thuis zit dan je gewend bent, is het fijn om goede muziek om je heen te hebben. Gebruik Spotify of een andere streamingsdienst om je eigen playlist samen te stellen.

4. Hou een elektrisch-loze dag/avond

Als je mijn blog al langer volgt, zul je deze tip vast wel herkennen. Een avondje zonder elektriciteit staat nog steeds op mijn verlanglijstje, omdat het me zó gezellig lijkt..! Knus samen op de bank met warme chocolademelk en een dekentje over. Voor deze activiteit kun je ook nog een DIY maken: gesprekskaartjes om elkaar beter te leren kennen.

5. Maak een moodboard voor het nieuwe jaar

Heb je goede voornemens, of wil je iets echt anders aanpakken volgend jaar? Dan kun je een moodboard maken met jouw dromen en wensen. Op een moodboard verzamel je allerlei foto's, illustraties, woorden en kleuren die jou aanspreken. Dit is ook erg handig voor als je gaat verhuizen, een nieuwe baan zoekt of als je een kamer in het huis een make-over wilt geven.

6. Ga aan de slag met kerstversiering

Kerst, het duurt niet lang meer...! Voor de gezelligheid is het altijd leuk om alvast kerstversieringen te maken. Je bent dan creatief bezig en je versiert je huis, win-win. Een leuke tip: ga alvast kerstkoekjes bakken voor in de kerstboom, dan kun je oefenen voor als de kerstboom er echt staat. Het leukste is nog wel dat je de koekjes eigenlijk maar op moet eten, want de kerstboom staat er (misschien nog) niet...

7. Maak je eigen kerstkaarten

Kerstkaarten cliché? Niet als je ze zelf maakt. Pak er een aantal kraft kaarten bij, een beetje waterverf, glitters en een fineliner. Al snel kun je een leuke, zelfgemaakte kerstkaart in handen hebben waar je de mensen om je heen blij mee kunt maken.

8. Maak je eigen pompoensoep

Pompoenen zijn weer volop verkrijgbaar. Met hun unieke, romige smaak kun je er een heerlijke soep van maken. Het recept vind je hier. Het recept voor de pompoensoep is vegan, maar je kunt er zelf bij het opdienen nog een lepel crème fraîche aan toevoegen om de romige smaak te versterken.

9. DIY adventskalender

Het is nu nog november, dus nog geen adventstijd, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om alvast een adventskalender te maken. Je bent creatief bezig en tegelijk bereid je je voor op de kerstdagen. Inspiratie nodig? Bekijk deze gratis printable van The DIY Life.

10. Begin een bullet journal

Wie mij al langer volgt, weet dat ik sinds 2017 een bullet journal heb. Ruim drie jaar heb ik met dezelfde bullet journal kunnen doen (niet altijd even actief), maar voor mijn verjaardag in oktober van dit jaar heb ik eindelijk een nieuwe gekocht. Ben jij niet bekend met bullet journaling? Probeer het eens uit!

11. Maak een (waterverf)schilderij

Als verven niet echt je ding is, kan het toch leuk en misschien zelfs ontspannend zijn om toch eens de kwasten erbij te pakken. Probeer iets nieuws en leef je uit. Het kan even wennen zijn in het begin als je nog nooit of niet vaak schildert. Wees niet bang het te verprutsen, maar maak er iets moois van!

12. Schrijf een verhaal

Wil je op een andere manier je creativiteit aansporen en ben je goed met woorden? Probeer dan eens een (kort) verhaal te schrijven. Laat je fantasie op zijn beloop en wie weet wat er voor moois uit je pen (of toetsenbord) rolt...

13. Ga aan de slag met handlettering

Maak een leuke quote, probeer verschillende lettertypes uit of maak een kaart of poster met handlettering. Er zijn genoeg mogelijkheden en onthoud: oefening baart kunst. Op social media is veel inspiratie te vinden en ook kun je op Youtube filmpjes vinden over hoe je kunt leren handletteren.

14. Begin aan een nieuwe (Netflix) serie

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel van die momenten dat we echt geen zin hebben om iets te doen en lekker op de bank ploffen. Tv aan en kijken maar..! Het ideale moment om aan een nieuwe (Netflix) serie te beginnen! 

15. Ga kleding borduren

Borduren is een priegelwerkje, en eerlijk gezegd niet voor mij persoonlijk weggelegd. Maar lijkt het jou wel leuk? Ga dan vooral je gang! Oefen op een stukje oud laken of een oud shirt en bedenk een mooi patroon. Er zijn ook genoeg patronen op internet te vinden, bijvoorbeeld op Pinterest.

16. Maak je eigen stickers

Stickers maken, hoe leuk is dat? Als je een fanatieke snail-mailer bent of je vindt het leuk om je bullet journal vol te plakken met stickers, dan is het nóg leuker om je eigen zelfgemaakte stickers te kunnen gebruiken. Je kunt kiezen voor craftstickers, in combinatie met waterverf en fineliners.

17. Geef je plantenpotjes een make-over

Overal in huis hebben we plantjes staan. Ben jij ook zo'n plantenmens? Dan herken je misschien wel het hebben van saaie, witte plantenpotjes. Pak er een watervaste stift bij en geef die potjes een leuk patroontje!

18. Schrijf een gedicht

We gaan weer richting 5 december en dus Sinterklaas. Als je dit jaar Sinterklaas gaat vieren, horen daar natuurlijk cadeautjes, surprises en gedichten bij. Je kunt nooit te vroeg beginnen met het maken of oefenen van gedichten.

19. Maak foto's van de natuur

Elk seizoen heeft haar eigen schoonheden. Zo zit de herfst vol kleuren die je prachtig op de foto kunt zetten. Heb je meteen een goed excuus voor een lekkere wandeling! Fotocamera mee en aan de slag.

20. DIY mobielhouder

Heb je heel misschien nog ergens een oud cassettebandje liggen? Weet je überhaupt nog wat dat is? Als je er nog ergens eentje hebt, kun je die heel mooi gebruiken voor het maken van een mobielhouder! Je draait het hoesje helemaal open, een beetje opleuken en klaar!

21. Ga schatzoeken bij de kringloop

Zijn er een of meerdere kringloopwinkels bij jou in de buurt? Een kringloopwinkel is dé plek om (verborgen) schatten te vinden. Vaak is het een kwestie van geluk hebben en ook goed kijken wat er allemaal staat. Het leukste is dat je er meestal niet veel geld voor neer hoeft te leggen!

22. Maak een kalender van hout

Voor het nieuwe jaar kun je een mooie kalender maken. Je hebt een multiplex plaatje nodig, 4 houten latjes en spijkers. Daarnaast heb je voor de kalender nog leuk papier nodig en een pen. Klik hier voor de hele DIY

23. Pak je Sinterklaas of Kerst cadeautjes leuk in

Zoals ik in dit artikel al eerder zei, komt Sinterklaas er binnenkort weer aan. Een goed excuus om te oefenen met het inpakken van cadeautjes. Neem mooie strikken of linten, plakband en een dosis creativiteit.

24. Houd een grote schoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak is vast wel bij je bekend. Maar weet je? Die grote schoonmaak is niet alleen gebonden aan het voorjaar. Je kunt ook in het najaar een grote schoonmaak houden. Alles lekker fris, ook fijn om met een schoon huis het nieuwe jaar in te gaan!

25. Versier houten onderzetters

Houten onderzetters kunnen heel handig zijn, maar ook wel saai. Pak er een fineliner bij, misschien wat verf en geef die onderzetters een mooi uiterlijk. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het kopje koffie of thee drinken wordt ook een stuk gezelliger met een leuke onderzetter. Wat je ook kunt doen, is een leuke foto op de onderzetter lijmen met ModPodge. Breng er na het opplakken nog een laagje ModPodge over aan als coating en bescherming.

26. Houd een spelletjesmiddag of -avond

Gezelligheid kent geen tijd! Heb je leuke spelletjes in huis en een paar mensen om mee te spelen? Als je geen huisgenoten hebt of niemand die een spelletje wil spelen, kun je ook met videobellen samen een spelletje spelen. Het enige wat dan wel handig is, is dat iedereen hetzelfde spel in huis heeft. Of jij verzet steeds de pionnen natuurlijk.

27. Maak stempels van aardappels

Wist je dat je met aardappels hele leuke stempels kunt maken? Ik schreef er al 2x een DIY over. Het enige wat je hoeft te doen, is een aardappel doorsnijden en in beide helften een figuur snijden. Daarna met de stempel een paar keer in de inkt (het duurt even voordat de aardappel het inkt opneemt) en dan stempelen maar! Mijn advies is om alles wat je bestempeld hebt niet te wassen, tenzij je watervaste inkt gebruikt.

28. Volg een online cursus

Heb je tijd over en wil je je kennis vergroten? Op Youtube en andere platforms zijn genoeg (gratis) online cursussen te vinden. Een mooie manier om de loze uurtjes door te brengen en tegelijk ook nog wat te leren!

29. Verras een geliefde

Hoe leuk is het om spontaan een geliefde te verrassen? Je kunt een reden hebben voor de verrassing, maar dat is niet altijd nodig. Gewoon, omdat het leuk is om iemand blij te maken! 

30. Leer kalligraferen

Kalligraferen en handletteren zijn twee verschillende dingen. Kalligraferen doe je namelijk met een vulpen en inkt. Handletteren kun je met vrijwel elke soort pen of potlood doen. Toch is kalligraferen echt de moeite waard om eens mee te beginnen! Ik ben er twee jaar geleden mee begonnen en het is uitgegroeid tot een hobby, erg leuk!

Wat je misschien ook leuk vindt:

30 creatieve ideeën voor novemberThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.