5 handige apps voor studenten

08:55 The DIY Life 0 Comments

Inmiddels heb ik een tijdje een 'smartphone', en ik kan eigenlijk niet meer zonder.. Zeker is het handig als je leuke en handige apps kan vinden die je kunnen helpen met studeren, of waarmee je veel kan opslaan wat je voor school nodig hebt. Er is heel veel keuze in die categorie apps, maar welke zijn nu het beste? En welke mogen echt niet missen in jouw apps? Ik heb 5 apps gevonden die erg handig zijn voor studenten (en natuurlijk ook scholieren, of werkenden!), die ik hieronder heb weergegeven. Hopelijk heb je er wat aan!

1. Evernote
Dit is een app voor zowel Android als Iphone, en op beide is de app gratis. Er is ook een site (Evernote). Wat kan je ermee? Op Evernote kan je overal (tijdens de les, onderweg, on- en offline) notities maken, colleges opnemen, foto's toevoegen en je kan alles goed ordenen in je eigen mappen die je makkelijk kan aanmaken. Je kan zelfs de app op je laptop / computer downloaden. Zelf gebruik ik deze app vrij veel voor samenvattingen en andere belangrijke notities, en ik ben er erg tevreden over.
2. Quizlet
Dit is een app die ook te krijgen is voor Android en Iphone, en ook deze app is gratis. Quizlet is een programma vergelijkbaar met wrts, het Nederlandse programma dat veel gebruikt wordt om woordjes te leren. Persoonlijk vind ik Quizlet (er is ook een site) net iets fijner. Je kan er op veel verschillende manieren woordjes leren, je kan je lijsten delen en wat ik het fijnst vind: als je een typefout gemaakt hebt, maar de rest van het antwoord is wel goed, kan je op een knop drukken 'I mistyped!', waarmee je aangeeft dat je een typefout gemaakt hebt. Als je daarop klikt, rekent het programma het woord toch nog goed. De mobiele app is iets minder uitgebreid dan de website, maar zeker een aanrader!

3. Colornote
Dit is alleen een app, te krijgen voor Android. Voor Iphone is er een app die 'Colornotes' heet, die is net iets anders, maar heeft wel hetzelfde concept. De app werkt heel simpel: je kan (kleine) notities maken, hier ook een timer op zetten, of zelfs in je agenda zetten. Ook kan je een checklist maken. Er is ook nog een extra optie dat je de notities kan beveiligen met een wachtwoord. Deze app gebruik ik zelf regelmatig, en ik vind het erg fijn werken. Het is heel overzichtelijk en alles kan op kleur, alfabet, datum of grootte gesorteerd worden.

4. Dropbox
Deze app is verkrijgbaar voor zowel Android als Iphone, maar ook te installeren op je laptop / computer. Het idee achter dropbox is dat je extra geheugen hebt om (grote) bestanden in op te slaan, erg handig dus als je weinig geheugen meer op je mobiel over hebt! Zelf gebruik ik de app bijna niet, omdat ik nog genoeg geheugen over heb, maar ik ken genoeg mensen die de app wel gebruiken, en er erg tevreden over zijn.

5. Studious
Deze app is ook te krijgen voor Android en Iphone, maar heeft geen site. Deze app draait om één ding: plannen. Je kan aangeven wanneer en waar je welke les hebt, wat en hoeveel huiswerk je daarvan hebt en wanneer dat huiswerk af moet zijn. Ontzettend handig dus, als je even het overzicht kwijt bent, of als je niet zo goed in plannen bent. Je kan ook een alarm op de taken zetten, zodat je eraan herinnerd wordt dat je je huiswerk moet maken, of dat je moet leren. Zelf heb ik deze app nog nooit gebruikt, maar ik ga hem zeker uitproberen! Ik heb veel positieve comments gelezen.
Hopelijk heb je wat aan deze handige apps! Als je een app gemist hebt, laat het weten in de comments en deel het met de rest!

Have fun!

Tessa

Comment Form is loading comments...

Wat je misschien ook leuk vindt:

5 handige apps voor studentenThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.