8 tips voor en tijdens je vakantie in het buitenland!

11:32 The DIY Life 0 Comments

Als je dit jaar (weer) het voorrecht hebt om op vakantie te gaan, is dat (weer) een feest! Van te voren moet je natuurlijk al je koffer pakken, want je wilt niets vergeten. Er zijn een aantal dingen die je dan moet regelen en meenemen, maar of je het nou expres doet of niet, je vergeet altijd wel wat. Ik heb 8 dingen op een rijtje gezet die erg fijn (en fun!) zijn om mee te nemen en om te doen op vakantie.

1. Reisverzekering
Alhoewel je dit niet 'meeneemt', is dit wel een om niet te vergeten! Stel dat er op vakantie in buitenland toch wat gebeurt, is het altijd fijn als je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Dat er iets gebeurt is al vervelend genoeg.. We gaan er natuurlijk niet van uit dat er iets gebeurt, maar goed voorbereid zijn is toch altijd wel fijn C:

2. Vakantiedagboek
Zelf heb ik (bijna) elke vakantie een leuk schriftje meegenomen op vakantie, en hierin heb ik elke dag opgeschreven wat we gedaan hebben. Een leuke manier om je herinneringen te bewaren, en ook handig voor als je foto's wilt inplakken of online een fotoalbum maakt. In dit schriftje kan je bijvoorbeeld ook de foldertjes doen, of entreekaartjes. Maak er iets leuks en unieks van!

3. Onderwater camera
Een mobiele camera of een digitale camera is natuurlijk heel fijn, maar stel dat je gaat zwemmen of gaat duiken, zou het natuurlijk ook erg leuk zijn als je van je zwempartij of van de mooie onderwaterwereld foto's kan maken! Deze zijn al vanaf € 20 te krijgen, en misschien nog wel goedkoper! Ook heb je tegenwoordig hoesjes die je om je mobiel of camera kan doen, waardoor die ook mee onder water kan.

4. Dagboek met overdenkingen
Voor de christenen onder ons is het misschien een idee om een dagboek met overdenkingen mee te nemen, waardoor je ook in de vakantie tijd met God door kan brengen. En dan is de Bijbel natuurlijk onmisbaar!

5. Playlist met buitenlandse muziek
Wanneer je bijvoorbeeld naar Frankrijk, Spanje of Italië gaat, is het natuurlijk altijd handig en leuk om een beetje van de taal te weten en je te kunnen redden als je op vakantie bent. Dat kan ook wanneer je (populaire) muziek van dat land aan je playlist toevoegt. Misschien kan je dan ook wel indruk maken op die ene buitenlandse jongen/meid!

6. (Kaart)spellen
Wanneer je op een camping zit met veel jongeren, is het natuurlijk altijd leuk als je nieuwe vrienden kan maken! Als het wat minder weer is, kan je de spellen er ook bij pakken. En wat is dan beter dan samen een spel doen, en zo fun dagen/avonden hebben!

7. Adressen van vrienden
Wanneer je thuis bent en je krijgt een kaartje van iemand uit het buitenland die op vakantie is, is dat natuurlijk erg leuk! Zelf wil ik dat vaak doen op vakantie, maar soms ben ik dan de adressen vergeten.. Dus een tip: neem die adressen mee. Je kan er wel om vragen op WhatsApp, maar dan is de verrassing minder groot, en dat is natuurlijk niet zo leuk C:

8. Uitzoeken wat er in de omgeving te doen is
Als ik op vakantie ga naar een plaats in Frankrijk bijvoorbeeld, ga ik van te voren vaak uitzoeken wat er in de buurt allemaal te doen is aan activiteiten, maar ook aan interessante musea of oudje stadjes en wandelroutes. Dat kan je ter plekke natuurlijk ook doen, door bij de receptie te vragen of zij nog tips hebben of plaatsen waar je geweest móet zijn.

Ik hoop dat je na deze 8 tips en must do's voor en tijdens je vakantie in het buitenland inspiratie hebt gekregen voor je eigen vakantie. Ga je niet op vakantie? Er zijn ook genoeg leuke dingen te doen in Nederland! Probeer maar eens uit te zoeken wat er in jouw omgeving te doen is, soms stuit je op plaatsen, activiteiten of musea waarvan je het bestaan niet eens wist!

Have fun!

Tessa

Comment Form is loading comments...

Wat je misschien ook leuk vindt:

8 tips voor en tijdens je vakantie in het buitenland!The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.