Recept: gezonde chocolade toetjes!

08:58 The DIY Life 0 Comments

Nadat vorige week het recept van zelfgemaakte, gezonde pizza online is gekomen (klik hier om deze na te lezen), had ik aan het einde van die post beloofd om het recept van de gezonde chocolade toetjes te posten, die wij altijd na de pizza op smullen. Dus bij deze: het recept!
Wat je nodig hebt: 
Een pan met water er in (voor de helft gevuld), een kom die op de pan past, zodat er geen lucht meer bij kan, een lepel, een mixer en een kom (staan niet op de foto) kokosmelk, kokosbloemsuiker (staat ook niet op de foto, maar komt straks nog), slagroom en 85% chocolade. Je kan ook minder sterke chocolade gebruiken, maar een hoger percentage raad ik je af, omdat dan het toetje niet meer een zoetige smaak heeft, maar dan heel droog wordt.. (trust me, we tried)

Doe als eerste de kokosmelk in de kom. Let er wel op, dat in een blikje kokosmelk onderin altijd een laagje olie zit. De olie moet je niet meenemen in het recept! Een klein beetje is niet erg, maar niet al te veel. Wanneer je de kokosolie eenmaal in de kom hebt gedaan, ga je de chocoladereep in kleine stukjes breken.

De bedoeling is om de stukjes zo klein mogelijk te breken, want daardoor gaat het smelten van de chocolade straks sneller. Wanneer je eenmaal alle stukjes gebroken hebt, zet je de pan met water op het vuur. Zet de kom er boven op (daarom moest er dus ook geen lucht door kunnen). Deze manier van smelten heet au bain marie, dus als deze uitleg je nog niet helemaal duidelijk is, kun je zoeken op die term.

Wanneer de kom op de pan eenmaal warm wordt, en de chocolade begint te smelten, moet je goed blijven roeren! De chocolade koekt heel snel aan, en dat is niet de bedoeling... Wanneer de chocolade eenmaal gesmolten is, zou het er ongeveer zo uit moeten zien:

Daarna kan je de pan van het vuur halen en de kom laten afkoelen. We gaan gelijk door met de volgende stap, want de chocolade mag niet te veel afkoelen, dan komt er namelijk een vliesje op en dat wil je niet.

Voor de volgende stap heb je nodig: de mixer, een kom, slagroom en kokosbloemsuiker. Doe alle slagroom in de kom, en doe daar twee theelepels kokosbloemsuiker bij. 

Pak daarna de mixer en ga de slagroom en kokosbloemsuiker mixen, net zo lang totdat alles gemengd is en de slagroom goed opgeklopt.

Wanneer de slagroom eenmaal goed opgeklopt is, zou het er ongeveer zo uit moeten zien:

Vervolgens is het de bedoeling dat de nog niet koud geworden chocolade bij de slagroom in gaat. Als eenmaal alle chocolade bovenop de slagroom ligt, is het de bedoeling dat je de twee mengsels door elkaar heen 'vouwt', met behulp van een spatel of een lepel. Ga dus niet hard roeren of mixen!

Wanneer alles goed gemengd is, zal de chocolade iets lichter van kleur worden, door de slagroom. Dan kan je het toetje in kommetjes of glazen gieten, waarna ze voor een paar uur de koelkast in gaan om op te stijven.

Als laatste stap kan je, als de toetjes eenmaal goed opgestijfd zijn, nog een garnering toevoegen van cacaostukjes of cacaobonen (en dan niet de echte, maar van chocolade), om het geheel nog een extra leuke uitstraling te geven.

Als de toetjes dan helemaal klaar zijn, kan je je lepel erin zetten, en het resultaat proeven... Smullen maar!

Have fun en smul ze!

Tessa

Comment Form is loading comments...

Wat je misschien ook leuk vindt:

Recept: gezonde chocolade toetjes!The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.