DIY: foto's op tegeltjes

10:20 The DIY Life 0 Comments

Tegels en foto's, als je die twee nou eens kon combineren.. Weet je, dat kan! Het is mogelijk om foto's (geprint op gewoon papier) op een tegeltje te krijgen, en het nog mooi laten lijken ook! Je kan er ook voor kiezen om geen foto te doen, maar bijvoorbeeld scrapbook papier of ander gekleurd papier, net wat jij leuk vindt! Je kan dit overigens ook op kurk doen, zodat je leuke onderzetters kan maken. Alles gaat op dezelfde manier als in deze post is beschreven!

Wat je nodig hebt:
- Tegeltjes (het formaat dat ik gebruikt heb is ongeveer 15x15 cm)
- Mod Podge (€ 3,99 bij de Xenos in allerlei varianten. Ik heb voor de matte gekozen)
- Een kwast
- Foto's / plaatjes / gekleurd (scrapbook)papier
- Een ondergrond die vies mag worden


We beginnen dus met het uitzoeken van de plaatjes en/of foto's. Als je eenmaal de foto's hebt uitgezocht die jij wilt, kan je beginnen met de foto's op het tegeltje leggen. Kies een leuke variatie uit (als je bijvoorbeeld meerdere foto's op één tegeltje doet), en als je dat gedaan hebt, kunnen we door met de volgende stap!

Stap twee is een dun laagje Mod Podge aanbrengen op het tegeltje, en daarop leg je jouw foto's / plaatjes.
Als je eenmaal de plaatjes op hebt geplakt, kan je ervoor kiezen om een aantal minuutjes te wachten, of je doet er gelijk een dun laagje Mod Podge over heen. Let er wel op dat je plaatjes goed vast zitten en dat je alle luchtbelletjes onder de plaatjes/foto's vandaan haalt. Bij het eerste tegeltje is me dat wel goed gelukt, maar bij de tweede helaas niet. Het is helemaal niet erg dat je witte strepen over de foto's ziet, want deze zullen weg zijn als de Mod Podge opgedroogd is!
Als je tegeltjes helemaal droog zijn, kan je ze gaan bewonderen, of je schrijft er nog een tekst op met een permanente stift geschikt voor keramiek (onder andere te krijgen bij de Action).
Bij de foto met de palmboom zie je dat er bovenaan in het midden enkele luchtbelletjes zitten. Deze kan je wegkrijgen door er bijvoorbeeld met een bankpasje overheen te strijken, maar dat durfde ik eerlijk gezegd niet aan, omdat het papier best wel dun was.
Hopelijk vond je deze DIY leuk en ga je hem misschien wel zelf proberen! Als je op de hoogte wilt blijven van mijn blog, kan je rechts bovenaan de pagina bij 'Volg Glitteress' je e-mail adres invullen, en dan krijg je een melding wanneer er een bericht geplaatst wordt! Je zal ook nog een beveiligingscode moeten invullen, maar daarna ben je officieel lid van Glitteress! C:

Have fun!

Tessa

Comment Form is loading comments...

Wat je misschien ook leuk vindt:

DIY: foto's op tegeltjesThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.