3x DIY decoratie items voor in huis

10:34 The DIY Life 0 Comments


Een huis(kamer) decoreren met zelfgemaakte DIY's geeft een huis een gezellige sfeer. Het maken van een DIY hoeft niet veel tijd te kosten, ook hoeft het niet moeilijk te zijn. Laat ik nou net drie leuke DIY ideeën voor je hebben die makkelijk en snel te maken zijn! Bovendien is het erg leuk om je interieur mee aan te kleden en je huis een persoonlijke touch te geven, doordat je deze drie DIY projecten zelf maakt.Het is bijna Kerst, maar dat betekent niet dat je geen leuke DIY's kunt maken! Deze DIY projecten hebben op zich weinig met Kerst te maken, maar je kunt ze er wel voor gebruiken. Vandaag zul je lezen hoe je leuke onderzetters kunt maken, slingers en kleine schilderijtjes.

1. Onderzetters

Voor het drinken van koffie, frisdrank of juist voor een nieuwe vaas op tafel komen onderzetters goed van pas. Dan is het extra leuk als deze onderzetters door simpel DIY project een stuk leuker worden en meteen goed bij je interieur passen. Als je met de Kerst meer mensen dan onderzetters op bezoek hebt, kun je deze DIY heel goed gebruiken om net even die extra koffiekopjes op tafel kwijt te kunnen, zonder dat je vlekken krijgt.

Wat je nodig hebt:

- Onderzetters of stukken karton
- ModPodge
- Een kwast
- Foto's
- Dubbelzijdig tape

Wat je doet:

1. Snijd de stukken karton op het juiste formaat.
2. Pak de foto's of afbeeldingen erbij die je op de onderzetters wilt hebben en maak ze op maat voor de onderzetters.
3. Plak ze op de onderzetters vast met dubbelzijdig tape of lijm. Dubbelzijdig tape geeft een mooier effect.

4. Wanneer je tevreden bent met de foto op de onderzetter, is het enige wat je nog voor deze DIY hoeft te doen: een laag je ModPodge over de foto's op de onderzetters aanbrengen met een kwast.

Als je de onderzetters een tijdje hebt laten drogen, kun je van deze DIY genieten met een kopje koffie en een lekker koekje. Een alternatief voor foto's op onderzetters, is handlettering op onderzetters.

2. Slingers

Een DIY die je kamer meteen een stuk vrolijker maakt, is het maken van slingers. Het kost wel wat tijd om deze te maken, in tegenstelling tot de vorige DIY, maar het resultaat is dan ook ontzettend leuk! Op oudjaarsdag kan de huiskamer leuk versierd worden om het nieuwe jaar in te luiden. Zo creëer je met een simpele DIY net een beetje extra dat feestelijke gevoel in huis!

Wat je nodig hebt:

- Rond voorwerp (bijvoorbeeld een deksel of mok)
- Dubbelzijdig tape
- Schaar
- Pen / potlood
- Scrapbookpapier
- Lint / touw

Wat je doet:

1. Gebruik het ronde voorwerp om cirkels te tekenen op het scrapbook papier. Voor elk item van de slinger heb je zes cirkels nodig.
2. Knip alle cirkels uit en vouw ze dubbel, met de goede kant naar binnen.
3. Plak vijf (!) dubbelgevouwen cirkels tegen elkaar, met de goede kant naar binnen. Op deze manier krijg je alleen de kant te zien met het patroontje dat jij leuk vindt. Je kunt voor deze DIY ook verschillende patroontjes gebruiken in een item voor de slinger. Zo krijg je een leuke en afwisselende slinger.

4. Als het goed is, heb je de laatste dubbelgevouwen cirkel nog niet vastgeplakt aan de rest. Nu is het namelijk de bedoeling dat de slinger gevormd wordt. Plak het garen of het touw in de slinger die je nu hebt, en plak daar de laatste dubbelgevouwen cirkel tegenaan om deze DIY af te maken.
5. Hang de slinger op een leuke plek en versier zo het interieur.

3. Schilderijtjes

Kleine schilderijtjes zijn ideaal om het interieur mee af te wisselen. Deze DIY is helemaal aan te passen aan jouw stijl, zodat het altijd in huis past! Het is heel erg leuk om te maken, en zelf vond ik het jammer dat ik materialen had om er maar twee te maken. Als ik meer materialen had, had ik er zeker weten meer gemaakt! Wanneer de visite langskomt voor Kerst bijvoorbeeld, kun je de tafel met deze schilderijtjes versieren, of de vensterbank... Genoeg plek voor deze DIY!

Wat je nodig hebt:

- Washi tape of plakband
- Verf
- Canvas
- Kwast

Wat je doet:

1. Het begin van deze DIY is simpel: pak washi tape of plakband erbij en plak random lijnen op het canvas.

2. Kies een (aantal) leuke kleur(en) verf en verf de vlakken van het canvas. Sommige vlakken kun je ook gewoon wit laten, zoals bij het zwart-witte canvas dat ik gemaakt heb bijvoorbeeld.

3. Laat de verf drogen en haal daarna het plakband of de washi tape van het canvas af.
4. Tot slot rest nog het uitzoeken van een leuk plekje voor deze DIY in huis!

Have fun!
Tessa


Wat je misschien ook leuk vindt:

3x DIY decoratie items voor in huisThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.