DIY-pakket: kerstboom ornament

08:00 The DIY Life 0 Comments


Als je je hebt opgegeven voor de DIY van de maand, zul je binnenkort je DIY-pakket ontvangen. In dat pakket zitten materialen om een kerstboom ornament van hout mee te maken. Vandaag laat ik je (alvast) zien hoe je de ornamenten kunt maken. Wil je ook zo'n DIY-pakket? Je kunt het pakket voor € 2 hier shoppen.

Inhoud van het DIY-pakket:

- 2x houten onderzetters
- 2x touw van 30 cm
- 2x sjabloon
- Handleiding

Wat je zelf nodig hebt:

- Figuurzaagje
- Boormachine
- Schuurpapier
- Potlood
- Schaar
- Perforator (optioneel)
- Decoratiemateriaal

Stap 1

Knip de sjablonen uit en kies welke je wilt gebruiken. Je kunt ze allebei gebruiken of 2x dezelfde. Trek vervolgens het sjabloon met potlood over op de onderzetter. Vergeet ook het gaatje niet! Hiervoor kun je een perforator gebruiken voor het sjabloon en met het potlood een kruisje zetten. Je gaat straks namelijk met de boormachine een gaatje maken.

Stap 2

Pak het figuurzaagje erbij en zaag de ornamenten uit. Neem je tijd ervoor en zorg dat je een stevige ondergrond hebt. Als je klaar bent met het zagen, kun je de randjes met schuurpapier mooi glad maken. Ook kun je met een boormachine een gaatje boren om het ornament straks mee op te hangen.

Stap 3

Nu je de basis van de ornamenten klaar hebt, kun je ze gaan versieren. Pak alles erbij wat je mooi en leuk vindt om te gebruiken: verf, lijm, glitters, washi tape, noem maar op...! Als je klaar bent met de versieringen (voor- én achterkant), kun je het touw erdoor doen en ergens ophangen.


Wij hebben dit jaar geen kerstboom, maar dat is wel een leuke plek om de ornamenten in te hangen. Bij ons in huis hangen de ornamenten boven een kastje waar kaarsjes op staan. Zo probeer ik toch een klein beetje het Kerst-gevoel in huis te halen. Het is wel gek hoor, zonder kerstboom dit jaar. Vorig jaar hadden we een heel klein boompje (een echte), maar voor dit jaar met ons kleine meisje van bijna 5 maanden is dat toch wel erg onhandig. Volgend jaar beter! Desalniettemin geniet ik er wel van om te spieken in woonkamers van anderen en daar een kerstboom te zien staan.

Ik wil je alvast hele gezegende en fijne kerstdagen wensen!
Tessa

Wat je misschien ook leuk vindt:

DIY-pakket: kerstboom ornamentThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.