Handletteren op labels + review

08:22 The DIY Life 0 Comments


Handlettering is een grote trend van de laatste jaren, die steeds populairder wordt, en ik begin er echt al verslaafd aan te worden! Inmiddels is er een tweede editie van de handlettering swap aan de gang! Voor alle deelnemers van de handlettering swap, die inmiddels weten voor wie ze een swap mogen maken en misschien al wel ijverig aan de slag zijn gegaan, kan dit artikel heel handig zijn om iets leuks op labels te maken voor je swapmaatje!

De labels die ik gebruik heb ik gekocht bij Imakin.nl, waar je een handlettering pakketje kan kopen. Je kan ze overigens ook krijgen bij andere webwinkels, waar ze soms ook aangeboden worden als wholesale (grote aantallen). Voor deze DIY heb ik naast labels nog een fineliner van de HEMA gebruikt (0,4 mm), een potlood, gum en liniaal. Eerst heb ik de quotes en woorden uitgezocht die ik op de labels wilde maken. Daarna heb ik het nieuwe handletteringboek van Hemelsblauw erbij gepakt (je kan hem hier kopen) en banners en letters geoefend.
Het boek is erg prettig om mee te werken en heeft leuke, felle kleuren. De stappen zijn heel duidelijk uitgelegd, en je hebt veel ruimte om zelf ook te oefenen! Ook zijn er voorbeeldquotes gegeven op sommige pagina's tussen de hoofdstukken, en ze geven leuke trucjes om bijvoorbeeld een quote in ballonvorm te maken! Ik was heel blij met dit boek, en het heeft me veel geholpen bij het maken van de labels vandaag. Nadat ik de bovenstaande banner had gemaakt met behulp van de stappen die in het boek staan (er zijn nog veel meer leuke banners die stap voor stap uitgelegd worden), ben ik begonnen met de woorden.

Er wijn verschillende leuke lettertypes uitgelegd, en ik heb er een aantal van geprobeerd, eentje zie je hieronder. Door de vele pagina's aan alfabet letters in verschillende groottes en lettertypes die je achterin het boek kan oefenen, was het niet alleen makkelijk, maar ook heel leuk om te doen! Een aantal versieringen bij de letters en mijn eerste label was af!
Na één label vond ik het nog niet genoeg, en heb ik er nog een gemaakt, ook met behulp van het boek van Hemelsblauw. Ik heb uiteindelijk 2 labels gemaakt voor een verjaardag. De ene met de tekst "Hoera, ... jaar" en de andere met "Van harte gefeliciteerd".

Wat ga jij op je labels schrijven?


Have fun!
Tessa

Wil je op de hoogte blijven van The DIY Life? Volg me dan op Facebook, Instagram en Pinterest!
Dit artikel kan affiliate links bevatten.


Wat je misschien ook leuk vindt:

Handletteren op labels + reviewThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.