DIY bedankjes voor een bruiloft

16:05 The DIY Life 0 Comments


Inmiddels ben ik drie weken getrouwd en genieten we nog na van onze bruiloft. Wat was het een prachtige dag.... Deze dag zullen we nooit meer vergeten! Ik wilde onze gasten ook graag iets meegeven waardoor ze onze trouwdag ook nooit meer zouden vergeten. Maar ja... wat precies? Toen ik kleine boomschijfjes zag, kwam ik met een heel leuk idee.

Oké, boomschijfjes dus, maar wat kun je daarmee doen? Misschien kun je je dit artikel nog wel herinneren, waarin ik een review schreef over magnetisch tape van de Action. Ik heb de boomschijfjes gecombineerd met magnetisch tape om tot een erg leuk bedankje te komen.

Tijdsduur voor 35 schijfjes: 30 minuten.

Wat je nodig hebt:
- Boomschijfjes (3 à 4 cm doorsnede)
- Dubbelzijdig tape
- Magneetstrip die je kunt knippen
- Zwarte (brush)pen of stift

Van de boomschijfjes heb ik magneetjes gemaakt, met op de voorkant onze initialen en op de achterkant de magneetstrip. Het idee kwam ineens in me op en ik werd er meteen enthousiast van. De prijs van deze DIY is afhankelijk van het aantal schijfjes dat je wilt maken. Ik was ongeveer € 8 kwijt voor 35 bedankjes.

Het allereerste dat ik gedaan heb, is het opschrijven van onze initialen op de schijfjes. Niet alle schijfjes zijn gelijke groot, wat het soms lastig maakt om te schrijven, maar dat brengt juist wel weer de natuur naar voren. Alles in de natuur gaat lekker zijn eigen gang, waardoor je die leuke verschillende maten schijfjes hebt. Het schrijven deed ik met een zwarte brushpen van Windsor & Newton. Een niet al te goedkoop merk, maar wel ontzettend goed!

Dit was meteen een mooie kans om de brushpen van Windsor & Newton goed te testen. De brushpen rafelt nog niet, zelfs niet nadat ik ermee op meer dan 40 houten schijfjes had geschreven. Het flexibele gedeelte van de pen bleef ook goed. Deze pen laat je in een vloeiende beweging schrijven, wat ik persoonlijk heel prettig vind. De brushpen kost ongeveer € 4 - € 5, afhankelijk van de winkel waar je de pen koopt. Deze pen is ook verkrijgbaar in een set met zes verschillende neutrale kleuren.

Vervolgens heb ik de magneetstrip in stukjes geknipt. Het klinkt misschien logisch, maar houd er rekening mee dat kleine schijfjes minder magneetstrip nodig hebben en grotere schijfjes juist iets meer. De tape plak je vervolgens vast met dubbelzijdig tape op de boomschijfjes. Daarmee is je eerste schijfje al klaar..! Makkelijk toch?

Je kunt het hierbij laten, maar je kunt ook de schijfjes verven (wel van te voren natuurlijk). Daarnaast kun je er voor kiezen om een gaatje in de bovenkant te boren, zodat het schijfje op twee manieren gebruikt kan worden: op de koelkast en aan de muur bijvoorbeeld. Toen ik deze bedankjes af had, vond ik het wel heel jammer dat ze klaar waren. Het was zó leuk om te maken, en vooral heel erg makkelijk.

Have fun!
TessaWat je misschien ook leuk vindt:

DIY bedankjes voor een bruiloftThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.