5 tips om je huis babyproof te maken

08:00 The DIY Life 0 Comments


Onze kleine dreumes van net 1 jaar is al een tijdje bezig met het ontdekken van ons huis. Ze kruipt overal naartoe en juist de plekken waar ze niet mag komen en de spullen waar ze niet aan mag zitten zijn het leukste... We hebben inmiddels ons huis babyproof gemaakt, en ik geef je 5 tips om dat zelf ook te doen.

Toen onze dochter geboren was vorig jaar, waren we nog helemaal niet bezig met babyproof of iets in die richting. Ze kroop toch nog niet en kon uit zichzelf nog nergens naartoe. Inmiddels is dat flink veranderd en vindt ze het heel leuk om op 'ontdekkingsreis' te gaan door de woonkamer.

1. Stopcontacten beveiligen

Ons meisje loopt nu nog niet, maar als ze iets groter is en dat wel gaat doen, kan ze waarschijnlijk ook bij een aantal stopcontacten. Het is erg belangrijk dat je die kinderproof maakt met opzetstukjes voor in het stopcontact. Je kunt ze bij vrijwel elke bouwmarkt wel vinden. Wij zijn begonnen met de stopcontacten in haar kamer en in de woonkamer gaan we binnenkort ook alle stopcontacten beveiligen.

2. Zelf over de grond kruipen

Misschien klinkt deze tip heel raar, maar dit werd ons aangeraden door onze ouders. Leef je in en kruip over de grond om te zien hoe jouw kind de wereld ziet als hij of zij aan het kruipen is. Dan zul je misschien onveilige plekken ontdekken die je anders niet had gevonden. Wij willen bijvoorbeeld een behuizing om de verwarming maken, zodat onze dochter niet achter de verwarming kan kruipen, of deze kan aanraken als de verwarming warm is. Ook zijn we op zoek gegaan naar stekkers of stekkerdozen waar ze bij zou kunnen.

3. Plaats traphekjes

Als jouw kindje het net zo leuk vindt als onze dochter om op avontuur te gaan, vindt hij of zij misschien wel binnenkort de trap naar boven. Om te voorkomen dat je kindje aan de klim begint en van de trap kan vallen. Bekijk of je alleen beneden een traphekje wilt plaatsen of op elke verdieping. Lees je goed in en maak een weloverwogen keuze. Onder andere op de website van de Consumentenbond vind je tips waar je op moet letten bij het kopen van een traphekje.
 

4. Creëer een speelhoekje

Een eigen plekje voor je kind is voor hem of haar ideaal. Als je de mogelijkheid hebt om (eventueel met wat verplaatsen van meubels) een hoek(je) voor je kindje te creëren waar hij of zij veilig kan spelen, is dat zeker de moeite waard! Dit hoekje is helemaal voor je kindje, die kan zich helemaal uitleven en die plek is echt alleen voor hem of haar. 

5. Controleer de sloten op deuren en kasten

Het zal je maar overkomen dat je even naar buiten gaat en je kindje zichzelf opsluit in jullie huis. Dat wil je niet..! Daarom is het belangrijk om de sloten op je deuren te controleren. Wij hebben op onze achterdeur op kindhoogte een knip om de deur mee op slot te doen. Die moeten we er echt binnenkort af gaan halen, anders kan ons meisje de deur zelf op slot doen. Ze is nog niet oud genoeg om te begrijpen hoe ze de deur weer los kan maken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het (keuken)kastje waar je schoonmaakspullen hebt staan. Bij die plek wil je je kindje niet in de buurt hebben.

Heb jij nog handige tips? Laat ze in de reacties achter.

Wat je misschien ook leuk vindt:

5 tips om je huis babyproof te makenThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.