DIY: kaart maken

18:14 The DIY Life 0 Comments

Toen ik een tijdje geleden weer op Pinterest rond neusde, vond ik een heel leuk en origineel idee voor een kaartje. Dit kaartje kan je maken voor iemand die jarig is, voor iemand die ziek is, of gewoon omdat het leuk is om te doen! Je kan hem helemaal aanpassen aan wat jij leuk vindt! Het idee van deze DIY is dat je twee velletjes hebt: de eerste beplak je met washi tape en de tweede knip je een figuur uit en leg je over het eerste velletje. Dan krijg je een heel leuk resultaat!
Als eerste is het natuurlijk handig om te weten wat je nodig hebt:
- Washi tape
- 2 velletjes (gekleurd) papier
- Een schaar
- Een potlood
- Dubbelzijdig tape (beste optie) of lijm
Optioneel:
- Stickers
- Stempels

We beginnen met de washi tape over het eerste velletje papier te plakken. Dit mag recht, schuin, of in een ander patroon. De washi tapes die ik heb gebruikt (4 soorten) heb ik steeds herhaald, maar natuurlijk kan je ook allemaal verschillende kleuren washi tape doen!
Zelf heb ik de washi tape op de lijntjes al netjes afgeknipt, dus dat is nog een eventuele tussenstap. Als je dat niet wilt, of het op een andere manier wil doen, hoef je deze stap natuurlijk niet te doen.
Als je bijna het hele velletje papier hebt beplakt met washi tape, kan je bezig met het patroon dat je er overheen wilt leggen. Ik heb voor een vogeltje gekozen, maar een hartje, vierkant, of iets totaal anders kan natuurlijk ook! C: Als je je patroon hebt getekend, kan je het uit gaan knippen. Begin in het midden te knippen.
Om te zorgen dat beide velletjes de gelijke afmetingen hebben, is het handig om ze over elkaar heen te leggen en daar waar je wilt knippen even een lijntje met potlood te zetten.
Als je het velletje met washi tape en het velletje met je patroon klaar hebt, kan je ze over elkaar heen gaan leggen. Dat heb ik gedaan door op de achterkant van het velletje met het patroon dubbelzijdig tape te plakken.
En dan is het toch echt tijd om van de velletjes papier een kaart te maken! De één-na-laatste stap is om de velletjes over elkaar te leggen, zodat je een leuke kaart krijgt.
En dan kan je als 'final touch' ervoor kiezen om de kaart te versieren met stickers, glitters, stempels of andere leuke decoraties! En als je klaar bent heb je vast een heel mooi resultaat!
Hopelijk heb je straks één of meerdere leuke kaarten om weg te geven of om in je kamer op te hangen! Alvast heel veel plezier als je deze DIY zelf gaat doen!

Have fun!

Tessa

Volg je Glitteress al op Instagram? Als je via de e-mail op de hoogte gehouden wilt worden, kan je je mail rechts van de pagina invullen!
Wat je misschien ook leuk vindt:

DIY: kaart makenThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.