Planten kweken: hoe doe je dat?

16:44 The DIY Life 0 Comments

Dit artikel is een samenwerking met de blog van John George (klik hier om naar de blog te gaan). Hij blogt onder andere over het kweken van je eigen planten. Je kan je ook abonneren op zijn blog! Neem gerust eens een kijkje, het is zeker de moeite waard!

In mijn vorige artikel over mijn gezonde ontbijt (klik hier om het artikel te lezen) had ik het onder andere over goji bessen. Deze bessen zijn erg gezond en ook lekker, maar helaas hangt hier ook een prijskaartje aan.. Als je goed zoekt, kan je ze wel goedkoop vinden, zo ook bij de Aldi voor € 1,66 voor 100 gram. Maar wat nog leuker is (en gratis!) is om ze zelf te kweken! Maar hoe doe je dat? En hoe kweek je eigenlijk plantjes in het algemeen? Dat lees je op deze leuke blog!
Dé manier om goedkoop aan je eigen groenten en fruit te komen is natuurlijk als je een eigen moestuin hebt. Maar helaas heeft niet iedereen een eigen stukje grond, of misschien is jouw grond niet geschikt voor een moestuin. Maar dat mag de pret van zelf planten kweken niet drukken! 

Als je bijvoorbeeld een sinaasappelboom wilt kweken, of een citroenboom, kan dat heel makkelijk! Alles wat je daarover moet weten kan je vinden op deze blog! Het begint natuurlijk allemaal met zaadjes, besjes of bollen als je planten wilt kweken. Kokommers hebben bijvoorbeeld zaadjes, sinaasappels hebben pitjes, gojibessen hebben kleine zaadjes (als je op de foto hierboven kijkt, kan je ze zien), enzovoorts. Ik ga niet al te veel verklappen, want alles wat je moet weten over het kweken van planten vind je op deze blog, dus ik zou zeggen: neem gerust eens een kijkje, het is zeker de moeite waard! En er is mij gezegd dat er binnenkort updates komen over het kweken van planten, dus wie weet! Misschien heb jij straks wel je eigen mini-moestuintje op je balkon, of juist in de kas, of in de tuin..! C:

Nog een voordeel van het zelf kweken van planten, is dat je zelf kan bepalen welke soort je kiest (je moet ze natuurlijk wel inkopen), hoe lang je ze laat groeien en bijvoorbeeld bij paprika's: laat je ze groen, geel of toch rood worden? En wat ook nog een groot voordeel is: je hoeft geen chemische troep te gebruiken om je planten insectenvrij te krijgen! Vaak als je groenten of fruit in de supermarkt koopt zijn ze besproeid met chemische middelen om ze vrij van insecten en slakken te houden. Zelf kan je er voor kiezen om je groenten en fruit helemaal biologisch te verbouwen, geweldig toch?!

Have fun!

Tessa

Wat je misschien ook leuk vindt:

Planten kweken: hoe doe je dat?The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.