Recept: zelf pastasaus maken!

15:00 The DIY Life 0 Comments

Thuis de sfeer van de Italiaanse keuken beleven en proeven vind ik altijd heerlijk om te doen! Denk hierbij aan spaghetti, macaroni, pizza.. Veel van deze producten kan je ook zelf maken. Vandaag laat ik je zien hoe je een lekkere èn gezonde pastasaus kan maken in een handomdraai!

Wat je nodig hebt: (voor 4 personen)
Een kilo cherrytomaatjes (kan ook iets minder zijn)
(Verse) kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano, Italiaanse kruidenmix)
Twee teentjes knoflook
Een half pakje tomatenpuree
Een ui
250 gram gehakt
200 gram pasta

Wat je verder nog nodig hebt:
Een snijplank
Blender of keukenmachine
(Schil)mesje
Pan

Het maken van de saus:
Pluk of koop de cherrytomaatjes en was ze schoon. Je kan het recept ook met gewone tomaten doen, maar dan smaakt het wel anders.
Doe de helft of een kwart van de tomaatjes in de blender of keukenmachine en pureer ze. Doe daarna de rest van de tomaatjes erbij. Als alles in één keer in de blender kan, is het natuurlijk niet nodig om het in twee delen te doen.

NOTE: de pitjes van de tomaatjes kunnen tussen je tanden en kiezen komen te zitten. Je kan er voor kiezen om de pitjes er uit te halen, maar dat gaat wel tijd kosten.
Snijd de kruiden en de ui in kleine stukjes, of doe ze (zonder stokjes) in de blender.
Doe de tomatenpuree en de knoflookteentjes bij de tomaatjes, samen met verse kruiden en de ui.
Doe er daarna kruiden bij, en breng het geheel op smaak. Proef wel ondertussen, want mijn ervaring leert dat de saus erg flauwtjes kan zijn, dus veel kruiden toevoegen is geen overbodige luxe. Zet de blender net zo lang aan tot alles gepureerd en fijngemalen is.
Tot slot kan alles in de pan, het gehakt erbij, en dan je zelfgemaakte pastasaus klaar! Nu nog de pasta zelf koken en dan kan alles op het bord om opgegeten te worden.
Have fun en eet smakelijk!
TessaWat je misschien ook leuk vindt:

Recept: zelf pastasaus maken!The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.