3x gezonde toetjes

13:39 The DIY Life 0 Comments

Bij ons thuis eten we vaak lekker, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! En als het toetje er dan aan komt, dan is het helemaal feest, want er wordt vaak iets origineels of net iets anders dan normaal op tafel gezet. Vandaag deel ik met jullie 3 recepten voor toetjes die wij thuis regelmatig gebruiken, en die goed in de smaak vallen!

1. Chocolade lekkernij
Dit toetje van pure chocolade vergt enige bereidingstijd, maar is wel ontzettend lekker. En wie zegt er nou nee tegen gezond en verantwoord chocolade snoepen? Let op: laat het toetje een paar uur opstijven in de koelkast. Controleer af en toe of hij al stevig genoeg is. Klik hier om naar het recept te gaan.

2. Tiramisu-delight
Het tweede toetje is een tiramisu-achtig toetje. Je hebt nodig: mascarpone, een lange vinger en vruchten naar keuze (wij hebbene bramen en aardbeien gebruikt).
Het is de bedoeling dat je om-en-om een laagje mascarpone en een laagje vruchten aan het toetje toevoegt. Uiteindelijk kan je het toetje decoreren met een lange vinger, om het geheel een leuke uitstraling te geven!

3. Koffietijd
Voor dit toetje heb je koffiepads nodig van het Senseo apparaat, of gewone koffie uit een pak. Zet eerst de koffie voordat je verder kan gaan. Je hebt nodig (voor 1 toetje): een half kopje koffie of espresso, een gelatine blaadje, 2 eetlepels mascarpone, chocolade decoratie.
1. Doe het gelatine blaadje in de koffie en wacht tot de gelatine opgelost is.
2. Je kan daarna (vanille)suiker toevoegen voor een zoetere smaak.
3. Mix alle ingrediƫnten met elkaar, inclusief de mascarpone.
4. Daarna kan je het geheel decoreren met chocolade, om het nog een beetje een andere smaak te geven naast de koffiesmaak.
5. Laat het toetje een paar uur opstijven in de koelkast en controleer af en toe of hij al stevig genoeg is.

Heel veel succes met het maken en opeten natuurlijk van jouw toetje!
Have fun!
Tessa
Wat je misschien ook leuk vindt:

3x gezonde toetjesThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.