5 anti-winter dip tips!

18:51 The DIY Life 0 Comments

Nu de herfst inmiddels weer volop aanwezig is, komen de winter dip en de chagrijnigheidsmomentjes weer om de hoek kijken (bij mij althans wel). Dat is erg vervelend, en ook qua energie heb je misschien niet veel over in de herfst en winter. Maar niet getreurd! Ik geef je vijf tips waarmee je die winter dip te lijf kan gaan en deze winter sterk in je schoenen staat. Kom maar op met die tips!

Tip 1: Fruit en groente


De eerste anti-winter dip tip (wauw, dat rijmt!) is een gezond advies. Niet alleen in de zomer, maar ook zeker in de winter is het belangrijk om gezond te blijven eten (en drinken). Natuurlijk is een beker warme chocolademelk of een spijsbrood lekker, maar houdt de winter dip niet tegen. Fruit en groente is beter voor je immuunsysteem, en nog gezond ook! Elke ochtend, middag of avond een appel, peer of een ander soort fruit eten kan je helpen om dat heersende griepje buiten de deur te houden. Elke dag je portie groente is ook niet verkeerd. Als je ook je vitamine-D op peil wilt houden (die kom je namelijk tekort als er weinig zon is, zoals in de winter), kan je daarvoor pillen krijgen. Deze zijn wel heel duur, maar ze werken goed.

Tip 2: Keep up the good work!

Sporten is het hele jaar door goed voor je. Een lekker eindje hardlopen, fietsen of een avondje voetballen is in de zomer natuurlijk erg leuk! Maar in de winter heb je weer andere sporten die je kan doen, bijvoorbeeld fitness, indoor tennis of zaalvoetbal en -volleybal! Bovendien helpt het sporten je om een goede weerstand te houden. Zo zorg je dat die verkoudheid jou overslaat! Bovendien krijg je van sporten een stofje in je lichaam dat je blij maakt en je een voldaan gevoel geeft. Als dat een winter dip niet tegen houdt...!

Tip 3: Warm blijven

Deze tip klinkt zo logisch, dat ik het er niet bij had hoeven zetten. Maar met warm blijven bedoel ik ook: je warm aan kleden als je de deur uit gaat. Doe een lekkere dikke jas aan, sjaal om, handschoenen aan.. Je kan natuurlijk de kou niet volledig buiten de deur houden, maar om een winter dip tegen te gaan, kan je je wel lekker warm houden!

Tip 4: Voldoende slaap

Onderdeel van een winter dip is weinig slaap, vandaar deze tip. Het is overdag al eerder en langer donker dan in de zomer, en dus heb je al minder energie. Als je dan ook nog minder of weinig slaap krijgt, kan dat op een gegeven moment te veel worden en krijgt de winterdip je te pakken (of de griep). Als je dat kan voorkomen door meer slaap en op tijd naar bed te gaan, why not? Pas deze tip toe en je bent niet meer moe (haha, ik was op dreef)!

Tip 5: Leuke dingen doen

Laat de winter en de kou je niet tegenhouden om leuke dingen te blijven doen! Ook al kan je misschien niet naar buiten, of is het te koud om in je shirtje rond te lopen, er zijn genoeg andere leuke dingen om te doen! Denk bijvoorbeeld aan een sneeuwballen gevecht, een movie night, gezellig uit eten of old fashioned bordspellen spelen! Als je veel plezier hebt en geniet van de winter, dan kan die winter dip lekker weg blijven!

Ik hoop dat deze anti-winter dip tips je helpen om de winter te overleven (oké, dat is wel heel zwaar gezegd), en die winter dip tegen te gaan!


Have fun!
TessaWat je misschien ook leuk vindt:

5 anti-winter dip tips!The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.