4x de leukste DIY adventskalenders

08:00 The DIY Life 0 Comments


Nog maar één maandje en dan is het Kerst, dé tijd van het jaar die je met familie en vrienden doorbrengt. Misschien heb je de kerstboom al wel opgezet, of wacht je daarmee tot 5 december? Hoe je Kerst ook viert, aftellen naar de Kerst toe kan ook op verschillende manieren. Een adventskalender met chocolaatjes er in bijvoorbeeld (die heb ik stiekem dit jaar voor mezelf gekocht), of juist elke dag een koekje? Wie weet.... maar met deze 4 leuke DIY adventskalenders wordt het aftellen naar de Kerst nóg leuker!

1. Kleine doosjes


Deze onwijs leuke DIY adventskalender kun je zelf maken, het voorbeeld vind je in deze Etsy shop. Helaas kwam ik er achter dat het item niet naar Nederland verzonden wordt, maar dat maakt het des te meer een leuke uitdaging om hem zelf te maken! Wat je nodig hebt: 24 of 25 kleine doosjes, leuke kleine plaatjes die je er op kunt plakken en om het af te werken: een leuk lint om de doosjes bij elkaar te houden. Je kunt zelf bepalen of je ook daadwerkelijk iets in de doosjes doet, bijvoorbeeld een kleinigheidje. Deze DIY is ook leuk om weg te geven aan iemand.

2. Vilten kerstbomen


Voor wie van naaien en vilt houdt, is deze DIY perfect om te maken voor de Kerst. Ben je niet zo handig met een naaimachine? Deze DIY is ook prima te doen met de hand. Hoe je het maakt, wordt uitgelegd op dit Duitstalige blog (je kunt de tekst vertalen met Google translate). Deze adventskalender is onwijs leuk om te gebruiken als wanddecoratie, zoals de maker ervan laat zien op de foto. Elke dag kun je er dan een knijper van af halen, of juist gewoon zo laten hangen. Als ik hem zelf kon maken, zou ik hem denk ik wel langer ophangen dan alleen met de Kerst, want het ziet er zó leuk uit!

3. Elke dag een klein cadeautje


Op de website van Wonen Voor Jou kun je deze leuke DIY vinden, inclusief gratis printable. Elke dag kun je een envelop openen met een klein cadeautje er in, iets lekkers of juist iets om in de kerstboom te hangen. Ben je christen? Dan kun je ook in elke envelop een Bijbeltekst doen die te maken heeft met Jezus' geboorte. Dit idee vind ik persoonlijk de leukste, omdat je dit ook samen met je kinderen kunt doen bijvoorbeeld. Zij kunnen je helpen om deze DIY te maken, of je stopt er juist kleine verrassingen in waar zij niets van weten. Dan is elke dag aftellen naar Kerst een klein feestje met een klein cadeautje.

4. Kransen en sterren


Het leuke van deze DIY is dat je écht af kunt tellen, zonder dat je een doosje of een envelop openmaakt. Het is een kleine uitdaging om te maken, maar je vindt de hele DIY op dit blog. Met behulp van spijkers boven elk cijfer, kun je een mooie (kerst)krans ophangen boven het cijfer. Op deze manier kun je elke dag zien hoeveel dagen het nog duurt voordat het Kerst is. Als je geen krans hebt, of geen tijd meer om deze te maken, kunt je ook heel makkelijk een ster gebruiken, een (doorzichtige) kerstbal of juist een lintje. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Have fun!
Tessa


Wat je misschien ook leuk vindt:

4x de leukste DIY adventskalendersThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.