5x leuke ideeën voor Sinterklaas

08:00 The DIY Life 0 Comments


Begin deze week gaf ik je al tips voor Sinterklaas cadeautjes en deze inpakken, maar vandaag wil ik het hebben over leuke ideeën voor Sinterklaas. Het is bij mij in de familie geen surprise tijd en we krijgen ook geen cadeautjes meer (we zijn daar allemaal te oud voor volgens mijn oma). Wat we wél doen, ga ik je vertellen!
Foto: Pexels

1. Zet allemaal je schoen

Dit is een soort variatie op het maken van surprises voor elkaar, of elkaar 'gewoon' cadeautjes geven. Als iedereen zijn of haar schoen zet en daar vervolgens een cadeautje in vindt is dat een leuk idee. Het idee achter allemaal je schoen zetten, is dat je niet weet van wie je het cadeau krijgt en je daar zelf achter moet zien te komen. Heb je ideeën nodig?

2. Bowlen

Mijn oma vindt dat wij (haar kleinkinderen) allemaal te oud zijn nu om cadeautjes te krijgen, maar om helemaal niks voor Sinterklaas te doen wil ze niet. Heb jij ook zo'n oma, of houd je niet van het hele surprise-of-cadeautjes-geven gedoe? Ga dan gezellig samen bowlen! Maak er een leuke avond van met elkaar en als iemand toch cadeautjes wil geven, kan dat bijvoorbeeld een cadeautje voor de winnaar zijn of juist een troostprijs. Met mijn oma gaan we elk jaar uit eten met de hele familie, maar dit is ook heel goed te combineren met een avondje bowlen!

3. Piñata

Heeft niemand echt zin om een surprise te maken, maar vindt iedereen het wel leuk om er eentje te krijgen? Tja, dat is een lastig verhaal... Wat je dan kan doen, is het kopen of maken van een piñata voor elkaar. Bij een aantal winkels kan je relatief goedkoop een piñata kopen en op Youtube vindt je ook genoeg voorbeelden over hoe je een (kleine) piñata kan maken.

4. Surprise hunt

Doen jullie wel aan surprises, maar vinden jullie het saai om ze gewoon in de kring te leggen en ze een voor een uit te pakken? Maak er dan een spel van! Knoop een bol wol aan elke surprise vast, elke surprise krijgt een andere kleur. Die bol wol mag door de hele kamer, of zelfs door het hele huis heen gespannen worden. Maak het zo moeilijk mogelijk voor de ander. De gelukkige mag dan bij het einde van jouw draad wol beginnen en zo door het hele doolhof van alle draden heen zijn surprise vinden. Je kan er ook voor zorgen dat de ander het draad ook echt volgt, zodat het echt een lastig karweitje wordt.

5. Quiz

Zomaar cadeautjes uitpakken? Echt niet. Maak er samen een spel van! Bedenk een quiz met allemaal vragen over een van de aanwezigen, bijvoorbeeld:
- Wie fietste er op zijn 8e naast de brug de sloot in?
- Wie rookte er op zijn 20ste zijn eerste sigaret?
- Wie werkt er al jaren in de zorg?
Dit spel is leuk om met volwassenen te doen, maar met simpelere vragen kan je dit spel ook heel goed met kinderen spelen. Wanneer de persoon geraden is, kan het cadeautje worden uitgepakt. Om de uitdaging wat groter te maken, kan je de vragen lastig(er) maken. Het is wel handig om vooraf lootjes te trekken, zodat een persoon niet alle vragen hoeft te bedenken.

Hoe ga jij Sinterklaas vieren?

Have fun!
Tessa


Wat je misschien ook leuk vindt:

5x leuke ideeën voor SinterklaasThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.