10x DIY's voor een bruiloft

13:07 The DIY Life 0 Comments

Vorige week kon ik (na heeeel lang wachten) eindelijk met jullie delen dat ik verloofd ben - en dus ga trouwen! Ik zou mezelf niet zijn als ik geen DIY's zou doen voor onze bruiloft. Vandaag wil ik met jullie de ideeën delen voor DIY's die ik in gedachten heb voor onze bruiloft. Wel moet ik er bij zeggen dat ik er nog niet aan begonnen ben, en het is ook niet zeker of álle DIY's op onze bruiloft zullen zijn. Maar ervan dromen kan altijd!

Bij DIY's voor een bruiloft kan je denken aan decoraties, maar ik heb er ook een aantal praktische DIY's tussen staan. Nog iets leuks: de meeste van deze DIY's kosten niet heel veel tijd. Dat moet bijna als muziek in je oren klinken wanneer je druk bezig bent met de voorbereidingen voor jullie bruiloft (bij mij wel in ieder geval).


1. Leuke onderzetters

Wanneer je gasten hun drankje drinken op de receptie, of aan het diner zitten, zijn er bijna altijd wel van die 'saaie' onderzetters. Je kent ze vast wel: ronde bierviltjes of juist een servetje die als onderzetter dient. Wat is er nou leuker dan een onderzetter met een leuke tekst of tekening erop? Juist, dat dus. De DIY vind je hier, met een aantal tips en ideeën!

2. Naambordjes

Wanneer jullie een tafelschikking willen maken, kun je dat doet met gekalligrafeerde bordjes, waar je wel even wat geld voor opzij moet leggen. Wat je ook kan doen, is de aandacht schenken aan de bordjes zelf, en niet aan de manier waarop de naam is geschreven. Een leuke manier om dat te doen is met kurk. Je moet dan wel even wat wijn drinken om de kurken te sparen, maar dan heb je tijdens de voorbereiding ook de nodige pret! Hoe je ze maakt lees je hier. (Ze zijn origineel bedoeld voor Kerst, maar je kunt dit natuurlijk prima toepassen op een bruiloft)

3. Leuke plantenpotjes

Op TV programma's over Amerikaanse bruiloften, is er vaak sprake van een 'centerpiece'. Oftewel: een enorm bloemstuk dat in het midden van elke tafel staat tijdens de receptie of het diner. Als je hier het geld niet voor hebt, of je vindt dit niet mooi, zijn er gelukkig ook andere oplossingen! Eén van die oplossingen is het versieren van witte plantenpotjes. Op deze manier maak je het niet alleen een bijzonder 'centerpiece', maar ook een persoonlijke als je dat wilt. Klik hier om te zien hoe je ze maakt.

4. Stickers op de uitnodiging

Wanneer jullie de uitnodigingen voor de bruiloft versturen, kun je ervoor kiezen om aparte stickers te kopen en deze op de enveloppen te plakken. Die stickers zijn vaak professioneel gemaakt, maar je betaalt daar dan ook voor. Een leuke manier om zelf stickers te maken, is met deze DIY. Je kunt in de kleuren van deze stickers meteen al het kleurenthema van jullie bruiloft verwerken. Lees hier hoe je ze maakt.

5. Waxinelichthouder

Naast een wit plantenpotje met een leuke decoratie erop geschreven of getekend, kun je ook een waxinelichthouder als 'centerpiece' gebruiken. Hier lees je hoe ik de onderstaande waxinelichthouder gepimpt heb. Het is heel simpel, en bovendien lijkt het ook nog eens heel erg leuk! Vooral als je bijvoorbeeld in de winter trouwt en het is al wat donkerder buiten, of tijdens een warme zomeravond.

6. Fotolijsten

Een leuk idee om jullie liefdesverhaal te vertellen op jullie bruiloft, is om allemaal foto's van jullie samen in te lijsten en op de locatie neer te zetten. De fotolijsten waar je ze in doet, kun je versieren. Ik deed dat met een lijmpistool en verf. Wil je weten hoe? Je leest het hier.

7. Cadeaudoosjes

Het is gebruikelijk om je gasten aan het einde van jullie bruiloft een cadeautje mee te geven. Als je niet van tradities houdt, hoef je dit absoluut niet te doen. Maar als je dit wel leuk vindt, lees je hier hoe je deze leuke cadeau doosjes zelf maakt! Dit is denk ik de DIY die het meeste tijd vergt, maar je kunt ze zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Daarnaast kun je ze ook zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

8. Gepersonaliseerde glazen

Als je goed overweg kunt met handlettering of kalligrafie, is het een gaaf idee om voor elke gast apart zijn of haar naam in een (thee)glas te graveren. Dit kan dan ook meteen hun cadeautje zijn wat je hen meegeeft. Op de voorkant kun je hun naam graveren en op de achterkant heb je ruimte voor jullie trouwdatum en namen. Telkens wanneer je gasten dit glas zien, zullen ze aan jullie bruiloft denken! Hoe je dat doet? Klik hier en je weet het!

9. Vintage kussentjes

Heeft jullie bruiloft een vintage thema? Dan is dit een super leuke DIY voor jullie, en ook nog eens erg makkelijk. Als decoratie of voor op de stoel van elke gast kun je witte kussentjes neerleggen. Helemaal witte kussentjes kunnen een beetje saai zijn, maar met stempels van aardappels krijg je een ontzettend mooi vintage effect op witte kussentjes. Lees snel hoe je ze maakt!

10. Houten slingers

Tot slot is en blijft een bruiloft een feestdag die gevierd mag worden! En bij een feest kun je denken aan ballonnen, maar ook aan slingers. Deze houten slingers kun je kopen of zelf maken en daarna versieren. Hier lees je hoe ik ze versierd heb met scrapbook papier, maar je kunt ze ook gemakkelijk verven, wat sneller gaat.

Ik hoop dat deze DIY's je helpen om van jullie bruiloft een prachtige dag te maken! Natuurlijk is de dag al prachtig zonder deze leuke DIY's, want het draait om jullie. Geniet van jullie grote dag en maak er een onvergetelijke herinnering van!

Have fun!
Tessa


Wat je misschien ook leuk vindt:

10x DIY's voor een bruiloftThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.