Happy new year! Mijn terugblik op 2016

08:00 The DIY Life 0 Comments

Het is zo ver, 2017 is begonnen! Dat is bij ons thuis niet echt uitbundig gevierd (hooguit voor de tv zitten met een oliebol en middernacht even naar buiten om de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen), maar dat is geen reden om er niet blij mee te zijn! Want je hebt een heel jaar overleefd, een jaar met ongetwijfeld hele leuke maar ook minder leuke momenten. Wat zijn mijn hoogte- en dieptepunten van 2016? Ik neem je mee naar een terugblik op mijn 2016!

Januari

Mijn jaar begon heel erg leuk! Ik vierde voor het eerst oud-en-nieuw met mijn vriend (want in 2015 hadden we nog geen relatie), een bijzonder moment. Ik neem elk jaar na middernacht even kort voor mezelf om achter ons huis over het land uit te kijken, en te genieten van het vuurwerk. Maar dat niet alleen, want ik vraag God ook elk jaar of Hij bij me wil zijn, en of Hij me wil leiden. Dit jaar deed ik dat samen met mijn vriend, en dat was erg mooi en bijzonder! Ook was ik dit jaar weer vol goede moed verder gegaan met de blog, en heb ik veel artikelen geschreven. Onder andere deze DIY kwam in januari online: een quote op een mok maken.

Februari

Het was dit jaar ook de eerste Valentijnsdag die ik met mijn vriend doorbracht, en het was ook gelijk de dag waarop we drie maanden verkering hadden. Februari was een drukke maand voor mij, ook met de blog. Toch is het me gelukt om een aantal artikelen online te zetten, waaronder dit artikel over het opbergen van je washi tape.

Maart

In maart heb ik niet veel tijd voor bloggen gehad, en schoot het er een beetje bij in. Er zijn die maand maar twee artikelen online gekomen. Eén van de twee ging over tips om je relatie leuk te houden. Ik ben deze maand veel naar het bos geweest, en heb een lange wandeling over de duinen gemaakt met mijn vriend. We hebben de camera meegenomen en hebben foto's gemaakt van ontzettend veel plantjes, dennenappels, bomen en de hei.

April

In april ben ik veel bezig geweest met moestuinieren! De moestuintjes van de Albert Heijn waren toen helemaal hip, en die heb ik ook gebruikt voor mijn moestuin! Het zaaien van de moestuintjes was zo gebeurd, maar daarna begon het wachten op het groeien van de planten.. We hebben er heel veel planten aan overgehouden, met ook een hele goede oogst: 4 courgetteplanten, 8 cherrytomatenplanten, 1 gewone tomatenplant, 1 paprikaplant, 1 komkommerplant, 5 augurkenplanten, 7 bloemkool planten en 5 broccoliplanten! Wauw, dat was me toch een flinke moestuin vol! Sommige planten gingen heel goed, zoals de courgette (we konden bijna elke dag wel een courgette oogsten!), maar anderen gingen minder, zoals de broccoli en bloemkool (ik hoorde later dat dit moeilijk te telen is.. We hebben welgeteld één bloemkool uit eigen tuin gegeten en helaas geen broccoli).

Mei

In mei ging ik op vakantie naar het prachtige Zoutelande, Zeeland. Elke dag konden we naar de zee, lekker aan het strand liggen, de toerist uithangen en (helaas) ook verbranden! Maar gelukkig is er aftersun! ;-) In mei ben ik voor de blog (die toen nog Glitteress heette) een Facebook account gestart! En ook schreef ik dit artikel met tips over hoe je om kan gaan met stress.

Juni

In juni heb ik voor het eerst op een motorboot gezeten! Het was een leuke ervaring, en ik vond het ook erg gaaf dat ik zelf de boot mocht sturen (ook al ging dat niet altijd even goed). Maar in juni was er ook iets groots te vieren: mijn blog bestond namelijk 1 jaar! Dat heb ik gevierd met een winactie! Ook had ik een ontzettend leuke DIY over hoe je van aardappels stempels kan maken!

Juli

Deze maand was het vrij rustig. Ik heb voor de blog ook een maandje vakantie genomen, en dus kwamen er deze maand weinig artikelen online (slecht vier). Het was zomervakantie, en mijn vriend en ik hebben veel leuke dingen gedaan en lange boswandelingen gemaakt! In juli ging ik ook lekker aan het klussen, en bedacht ik deze tips voor de klussende vrouw!

Augustus

In augustus heb ik voor het eerst gekampeerd! Nou, het was me de vakantie wel zeg... Het was koud die nachten (ik sliep in een dun tentje), de tent werd nat vanwege de regen (we hadden vuilniszakken op de grond gelegd, anders hadden we 's ochtends natte voeten..) en we hadden geen kookstel mee. Ik hou het toch liever bij een huisje of een hotel. Maar ik kan nu wel zeggen dat ik geprobeerd heb te kamperen! Ook ging ik eens kijken wat je allemaal bij de IKEA kan halen voor als je op kamers gaat, en ik maakte deze wishlist van de IKEA!

September

Tja, ik moest er toch echt weer aan geloven dat school weer begon! Maar ik vond het ook wel weer heel erg leuk om al mijn klasgenoten en vriend(inn)en weer te zien en alle leuke en hilarische vakantieverhalen aan te horen! Deze maand begon ik met het posten van drie artikelen per week (dinsdag, donderdag en zaterdag), wat ik nu nog steeds doe. Deze maand heb ik ook een hele leuke tag gedaan, namelijk: "Als je me echt zou kennen, zou je weten dat..." Hij is veel door jullie gelezen, en ik ben van plan om dit jaar meer persoonlijke artikelen online te zetten. Dat is één van mijn goede voornemens voor 2017.

Oktober

In oktober is Glitteress verder gegaan als The DIY Life, een grote stap voor mijn blog! Ik ben erg blij met deze naamsverandering! Waarom ik de naam veranderd heb, lees je hier. Aan het eind van deze maand was er even een pauze van school en een korte vakantie. Dit was ook de maand dat ik 22 werd, en een winactie had vanwege mijn verjaardag! In deze maand maakte ik ook elke dinsdag een herfst DIY

November

Deze maand was ik druk bezig met solliciteren voor een stage in het buitenland. Ik doe namelijk een internationale marketingopleiding, waarbij een stage in het buitenland verplicht is. Inmiddels heb ik een stageplaats gevonden! Ben jij nog op zoek naar een stage in het buitenland? Ik heb een aantal handige tips en tricks geschreven, hopelijk helpen die je op weg! In november had ik in mijn privé leven ook nog iets groots te vieren: mijn vriend en ik hadden 1 jaar verkering! Ook heb ik deze maand handlettering ontdekt, en heb ik hier hele leuke onderzetters mee versierd!

December

Deze maand was natuurlijk sinterklaas jarig, en dat moest gevierd worden! Daarom heb ik een hele leuke sinterklaas tag op mijn blog gezet, met allemaal vragen over surprises, schoentjes zetten, pepernoten bakken en meer! Ook heb ik deze goede voornemens geschreven voor 2017. We hebben Kerst gevierd en samen met een aantal bloggers (DIY Diva, Talkingaboutlifeandstyle) hebben we op een creatieve manier het christelijke Kerstverhaal uitgebeeld en verteld! En toen ging het na Kerst al snel naar oud en nieuw, en nu zijn we aanbeland in 2017!

Dan wil ik jullie nog 'veul heil 'n zeeg'n in 't naije joar' wensen! (Gronings voor: veel heil en zegen in het nieuwe jaar! Dat is iets wat heel veel Groningers zeggen tegen elkaar, een hele mooie wens die ik jullie ook toewens!)

Have fun!
Tessa

Wat je misschien ook leuk vindt:

Happy new year! Mijn terugblik op 2016The DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.