8 DIY items die je móet hebben

11:00 The DIY Life 0 Comments


Het is weer tijd voor een enorme wishlist! Al deze items zou ik zó graag willen hebben, en ze zijn soms ook essentieel voor het maken van DIY’s. En naast dat ik de items noem, vertel ik je ook waar je deze leuke items kan shoppen. Maar wat is het lastig zeg, om te moeten kiezen uit zo ontzettend veel leuke items... Uiteindelijk heb ik toch 8 items kunnen uitkiezen!
Voor wie serieus met handlettering bezig is, of zich hier meer in wil verdiepen (zoals ik), is een Ecoline Brushpen een hele goede aankoop. Met deze pen kan je in mooie, vloeiende lijnen een sierlijke quote schrijven op allerlei soorten materialen. Deze leuke pen koop je in een set van 10 verschillende kleuren voor slechts € 22,99 bij Bol.com.

Als je bekend bent met de websites en shops over handlettering, kan het niet zijn dat je nog nooit van Paperfuel gehoord hebt, gerund door Karin Luttenberg. Ze heeft inmiddels een aantal boeken geschreven over handlettering, waaronder het boek Handlettering Journal Doe Je Zo. Omdat ik sinds een paar weken bezig ben met mijn bullet journal, zou ik het ontzettend leuk vinden om dit boek daarvoor te gebruiken, om mijn bullet journal zo nog leuker en creatiever te maken! Je koopt hem op Paperfuelstore.nl voor € 14,99.
Om nog eventjes in de handlettering te blijven hangen, heb ik ook nog Micron fineliners op mijn wishlist gezet. Deze fineliners zijn nog dunner dan de fineliners van 0,4 mm die ik nu heb van de HEMA (€ 2), en je kan hiermee dan ook nog kleinere en meer precieze details maken dan met de HEMA fineliners. De Micron fineliners kan je bij Bol.com kopen voor € 12,99 en dan heb je 6 stuks. 

Al een tijd lang heb ik twee stukken lynoleum thuis liggen, om stempels van te maken, maar helaas heb ik niet het gereedschap om er ook echt stempels van te maken! Na wat zoeken kwam ik terecht bij de bekende DIY shop Imakin, waar ik een setje vond van 6 verschillende tools voor € 7,95. Die ging meteen op mijn wishlist!

Als washi tape verslaafde (dat is inmiddels geen geheim meer) ben ik altijd op zoek naar leuke washi tapes om mijn verzameling mee aan te vullen. In mijn zoektocht online naar nieuwe soorten, kwam ik bij de webshop Meerleuks.nl terecht, die een enorm assortiment aan washi tapes heeft! Ik keek mijn ogen uit naar alle soorten, maten, kleuren en patronen die in de webshop te vinden zijn, en ik koos uiteindellijk deze set uit met 20 verschillende soorten dunne washi tapes voor € 24,95.

Op normaal papier kan je prima een waterverf schilderij maken, maar dan kan je het bijna niet voorkomen dat het papier op gaat bollen. Ik bleef nog even wat langer hangen bij de webshop Meerleuks.nl (het assortiment is enorm) en daar vond ik een A4 schetsboek met 20 vellen speciaal voor waterverf, voor € 5,95! Dus deze ging ook meteen op mijn wishlist. Er zijn overigens op deze webshop ook nog schetsboeken voor waterverf in A5 en A6 formaat (de laatste kan heel handig zijn voor kaarten en labels).

Sommige Bijbelgedeeltes of –verhalen zijn ontzettend mooi, en soms spreekt een tekst me diep in het hart aan. Vanuit Amerika is het Bible journaling overgewaaid naar Nederland, en hier begint het langzaam ook populair te worden. Het lijkt mij ook heel erg leuk om hiermee te beginnen. Je hebt hier niet perse een aparte Bijbel voor nodig, maar in deze schrijfbijbel (verkrijgbaar bij Bol.com voor € 45) is tussen de tekst en aan de zijkanten veel ruimte overgelaten om te schrijven en de pagina te versieren. Ook zijn de bladzijdes van extra dik papier, zodat het papier niet kreukt als je de pagina bijvoorbeeld versiert met waterverf.
Naast het maken van allerlei handlettering en decoratie spulletjes, heb ik ook een tijd lang sieraden gemaakt. Toen ik daar weer aan dacht, ging ik eens op internet zoeken of er DIY pakketten zijn voor het maken van sieraden. En ja, ik had geluk! Ik kwam op de webshop van Fris sieraden terecht, en ik vond een super leuk DIY pakket voor het maken van een armband vanaf € 0,75 (afhankelijk van wat je er allemaal bij koopt). Dit ga ik zeker eens proberen!
Wat is jouw favoriete item uit deze lijst?

Have fun!
Tessa

Wil je op de hoogte blijven van The DIY Life? Volg me dan op Instagram, Facebook en Pinterest!

Dit artikel kan affiliate links bevatten


Wat je misschien ook leuk vindt:

8 DIY items die je móet hebbenThe DIY Life - Nederlandse DIY blog
© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.