Babykamer wishlist

08:00 The DIY Life 0 Comments


Deze zomer hoop ik moeder te worden van mijn eerste kindje. De zwangerschap is tot nu toe een geweldige rollercoaster geweest met ups en downs (vooral in het derde trimester). Tegen de tijd dat dit artikel online komt, ben ik 31 weken zwanger en is de babykamer hopelijk al een heel eind af! In mijn hoofd had ik al lange tijd ideeën voor hoe de babykamer eruit kan gaan zien.

1. Wiegje

De eerste maanden willen we graag dat ons kindje naast ons komt slapen in een co-sleeper. We hebben bij de Prénatal deze co-sleeper gekocht (die stond op onze wishlist). Ik had er veel positieve verhalen en reviews over gelezen, en de keuze was bij ons snel gemaakt. Na een aantal weken of maanden zal ons kindje op zijn of haar eigen kamertje gaan slapen. Omdat de muren van het kamertje groen zijn (afgezien van de muurschildering), leek het mij mooi om geen wit wiegje, maar een grijzige of houtkleurig wiegje te kiezen. Of dit ook echt doorgaat weet ik niet, maar de kleurencombinatie lijkt me erg mooi!

2. Babyfoon

Een babyfoon is in het begin misschien (denk ik?) nog niet nodig, omdat ik verwacht dat we het kindje nog niet snel alleen zullen laten slapen de eerste paar dagen/weken. Als dat wel gebeurt, is een babyfoon dan natuurlijk al ideaal! Maar zeker als het kindje op zijn of haar eigen kamertje gaat slapen, zullen we de babyfoon denk ik veel gebruiken. Of als het kindje boven slaapt en wij beneden zijn bijvoorbeeld. Na veel zoeken, zijn we uiteindelijk bij deze babyfoon uitgekomen.


3. Commode

Al vrij vroeg in de zwangerschap hadden we de commode gekocht. Hij was eerst bedoeld als extra kledingkast voor in ons nieuwe huis, maar heeft al die tijd in de doos gezeten... Toen we de kast nog eens goed bekeken (op foto's natuurlijk, want hij zat nog in de doos!), bedacht ik dat de kledingkast ook heel goed als commode kon dienen. Die hadden we dus al binnen, check! Het gaat om deze kledingkast van de IKEA.

4. Borstkolf

Het is mijn droom om borstvoeding te kunnen geven. Borstvoeding geven lijkt me een hele intieme en bijzondere ervaring. Of dit lukt, weet ik van te voren natuurlijk niet. Mocht de moedermelk wel op gang komen en de borstvoeding lukt wel, dan lijkt een borstkolf me geen overbodige luxe. Natuurlijk heb ik (ver) van te voren al uitgezocht welke borstkolf ik zou willen gebruiken als dat nodig is. Uiteindelijk ben ik bij de Philips Avent SCF330/20 borstkolf uitgekomen, een handmatige borstkolf voor één borst tegelijk.

Ik heb de voor- en nadelen van een elektrische kolf en een handkolf naast elkaar gezet. Een elektrische kolf kan tijd schelen en je kunt ondertussen andere dingen doen. De kolf kan wel geluid maken en je moet hem eens in de zoveel tijd opladen. Vooral dat laatste (en de prijs, laat ik eerlijk zijn) hield me tegen. Ik zie er tegen op om de kolf op te moeten laden, want ik zie het al helemaal gebeuren dat ik straks een lege kolf heb en geen plaats om hem op te laden.

Een handmatige kolf heeft als voordeel dat je hem overal en altijd kunt gebruiken. Nadelen kunnen zijn dat je langer bezig bent dan wanneer je een elektrische kolf gebruikt (al gaat dit niet overal op heb ik gelezen). Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is met een borstkolf welke jij gebruikt!

5. Draagdoek

Het schijnt dat een pasgeboren kindje alleen maar vastgehouden wil worden, aldus vele blogs en websites van en voor moeders. Van het bestaan van een draagdoek wist ik al wel iets af, maar na er veel over gelezen en gezien te hebben, had ik de keuze gemaakt. Nu alleen nog zoeken welke draagdoek... Na veel zoeken en eindeloos reviews lezen, ben ik bij deze draagdoek uitgekomen. Als je hier ervaring mee hebt, laat het me vooral weten!

Welk(e) item(s) raad jij aan?
Have fun!
Tessa

Dit artikel bevat affiliate links

Wat je misschien ook leuk vindt:

Babykamer wishlistThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.