DIY muurschildering voor de babykamer

08:00 The DIY Life 0 Comments


Velen van jullie zullen inmiddels wel weten dat ik zwanger ben. We verwachten ons eerste kindje in augustus en alle voorbereidingen zijn in volle gang. Beetje bij beetje slaan we allerlei spullen in zoals een box, een wiegje en schattige kleertjes. Dat alles komt in de babykamer, die ik een leuke sfeer heb gegeven met een muurschildering. (P.S. de foto's zijn een beetje overbelicht, maar dat komt omdat ik ze met mijn mobiel heb gemaakt. Mijn camera zit nog ergens in een verhuisdoos....)

Het idee voor het maken van een muurschildering kwam al vrij vroeg in mijn zwangerschap. Het leek mijn man ook een erg leuk idee, maar wat er precies op de muur zou komen, wisten we nog niet. Tot Pasen dit jaar, toen ik op Pinterest ging zoeken naar ideeën. Ik was inmiddels al wel zo ver met het uitdenken van het idee dat we besloten hadden om dieren en/of planten op de muur te schilderen. Na een beetje zoeken kwam ik erg schattige voorbeelden tegen, waar ik een mooie schets van maakte.

Het plan was eerst om boerderijdieren te schilderen, maar toen ik deze vlinder en rups tegen kwam, wist ik dat die op de muur zouden komen. Ik besloot de dieren na te tekenen en in te kleuren met drie kleuren: oranje, lichtblauw en groen. De muur die beschilderd gaat worden met deze muurschildering blijft wit, de rest van de muren heeft mijn man geschilderd met Flexa Creations Olive Tree, we zijn helemaal verliefd op die kleur geworden...!

Doordat ik een tijdje bij Royal Talens heb gewerkt, wist ik welke verf ik wilde gebruiken, namelijk Amsterdam Acrylverf. De kleuren die ik heb gebruikt, zijn: 105 (Titaanwit), 253 (Goudgeel), 551 (Hemelsblauw Licht) en 618 (Permanent Groen Licht). Drie van de vier kleuren zijn dekkend en lichtecht, behalve kleur 618, die half dekkend is. Ik had overigens nog nooit met de verf gewerkt, dus dat was wel spannend..!

Ik had geen projector om mijn tekening op de muur te projecteren, dus ik heb eerst met een potlood de tekening 'uit de losse pols' op de muur getekend. Dit deed ik bewust met een potlood en zo licht mogelijk, omdat de lijnen dan wel duidelijk zijn, maar je die niet meer ziet als je gaat schilderen. Dit heeft wel enorm geholpen om de muurschildering te op de muur te krijgen zoals ik het voor me zag. De verf dekt gelukkig erg goed, waardoor de potloodlijnen niet meer zichtbaar zijn. Toch heb ik twee lagen verf gedaan, omdat dit een mooier resultaat had. Daarnaast droogde de verf erg snel binnen 30 minuten.

De laatste stap was om de schilderingen te omlijnen, zoals ook op de schets te zien is. Ik dacht: dat doe ik even makkelijk met een marker, lijntjes tekenen en klaar! Maar helaas... dat viel vies tegen. We hadden nog een aantal permanent markers van de HEMA over van onze bruiloft (2,2 mm, zwart) en die heb ik gebruikt. Als ik lijnen wilde tekenen op de muur, droogde de stift uit, waarschijnlijk vanwege de verf die op de muur zit (ook de witte verf, de ondergrond).

Dus.. toen dat niet werkte vond ik de oplossing: stippen zetten. En tja, dat heeft lang geduurd, héél lang. Maar het resultaat mag er zijn! De lijntjes zijn nauwkeurig en zien er in mijn ogen goed uit. De schilderingen zijn ook een stuk duidelijker met dan zonder lijntjes. En toen ik de laatste stip had gezet, was de muurschildering klaar!

Het was wel even bijzonder, om zo naar de muurschildering te kijken nu hij helemaal af is. Al met al heb ik er toch zeker 20 uur in gestoken (verdeeld over een aantal dagen), maar ik ben trots op het resultaat. Het is geworden zoals ik het gewild had, en ik ben heel tevreden. En dat is nogal wat voor mij als perfectionist, haha! Mijn man en ik fantaseren erover dat ons kleintje uren naar de muurschildering zal kijken, en we zien onszelf al verhaaltjes vertellen over de rups en de vlinder die samen op avontuur gaan. Een heerlijk vooruitzicht!

Nu de komst van ons kindje steeds dichterbij komt, beginnen we ook wel zenuwachtig te worden. We hebben straks echt een baby'tje in huis, ons kleintje! Dat is een hele grote verandering in ons leven, maar tegelijk zien we er ook heel erg naar uit. Overal om me heen hoor ik dat je je leven lang zorgen zult maken over je kinderen. Aan de andere kant zeggen ook veel mensen dat je er zoveel voor terug krijgt aan liefde, kunstwerkjes en prachtige momenten met je kind(eren).

Zou jij een muurschildering maken?
Have fun!
Tessa

Dit artikel bevat affiliate links

Wat je misschien ook leuk vindt:

DIY muurschildering voor de babykamerThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.