3 designs voor een mini canvas

08:00 The DIY Life 0 Comments


Schilderen blijft iets wat ik leuk vind, al doe ik het niet heel erg vaak - eigenlijk bijna nooit. Best jammer nu ik er over nadenk. Als je schilderen wilt uitproberen, of je wilt iets kleins schilderen, dan is een mini canvas leuk om mee te beginnen. Bovendien staat een mini canvas ook erg leuk in je (woon)kamer! Ik laat je 3 designs zien voor een mini canvas om jou inspiratie te geven.

1. Moderne kunst

Het eerste design is erg makkelijk te maken en kost hooguit 10 minuten. De uitvoering is simpel: je plakt met washi tape willekeurige lijnen over het canvas heen, zodat er allemaal vlakken ontstaan. Een aantal van die vlakken (of allemaal) kun je verven, zodat je een soort moderne kunst creëert. Gebruik de kleuren en vormen die jij leuk vindt, er zijn eindeloos veel combinaties! Hieronder geef ik je twee voorbeelden. Het eerste canvas is zwart-wit en het tweede is met kleuren. Daarnaast zijn bij het eerste canvas een aantal vlakken blank gelaten, maar bij het tweede canvas is alles geverfd. Probeer uit wat jij leuk vindt. Vind je het niks? Dan kun je gewoon opnieuw beginnen en met zo'n klein canvas is er niet al te veel geld aan verkwist. Lees hier de volledige DIY.

2. Quote met achtergrond

Het tweede design is een leuke quote met een speelse achtergrond. De quote kun je maken met behulp van letterstickers, die je als eerste op het canvas plakt. Daarna pak je een kwast of een wattenstaafje (wat ik heb gedaan). Die dip je in een of meerdere kleuren verf en dep je op het canvas. Zo ontstaat een vrolijke achtergrond voor je quote. Nadat de verf helemaal droog is, kun je de stickers eraf halen en het resultaat bewonderen. Dit kan ook erg leuk zijn om te doen met kinderen bij bijvoorbeeld een kinderfeestje. Hier zie je de volledige DIY.


 3. Waterverf design

De derde manier om een leuk mini canvas te ontwerpen, is met waterverf. Door de dunne verf kun je bijzondere vormen maken en de kleuren in elkaar laten overlopen. Dit kan een leuk effect geven om je canvas 'kunstzinnig' te maken. Als optie kun je over de waterverf nog een quote schrijven met een pen, of met acrylverf een beschildering op de (opgedroogde!) ondergrond van waterverf maken. Leef je uit, er zijn genoeg manieren om een leuk design te maken met waterverf! Mocht je echt helemaal niks weten, dan kun je altijd nog spetters waterverf op het canvas laten vallen en die uit laten lopen als je dat mooi vindt. Bekijk hier de DIY.
Wat is jouw favoriete design?
Have fun!
Tessa

Wat je misschien ook leuk vindt:

3 designs voor een mini canvasThe DIY Life - Nederlandse DIY blog

0 reacties:

© The DIY Life, 2015-2019. Mogelijk gemaakt door Blogger.